Go Back

Pasta ala creme med friske hvide asparges

Ret Hovedret, Pasta
Køkken Dansk, Italiensk
Forb. tid 12 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk ricottaost
  • 50 gram friskost
  • ½ dl revet grana
  • 1 spsk revet citronskal
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 150 gram champignon
  • 100 gram bacon
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • 1 håndfuld persille
  • 1 bundt hvide asparges
  • ½ stk porre
  • 1 lille løg

Sådan gør du

  • Svits baconen sprød og læg den på et stykke køkkenrulle. Stil til side.
  • Steg svampene sprøde i lidt smør og olivenolie, krydr med salt og peber. Stil dem til side.
  • Kog spaghetti i rigeligt saltet vand, pastaen skal være aldente.
  • Skræl de hvide asparges, skær bunden af og steg dem på en pande med smør. De skal stege i et par minutter. Skær aspargsene i mindre stykker og stil dem til side.
  • Svits løg, porre og hvidløg i olivenolie i en stor pande, tilsæt spaghettien sammen med fløde, ricotta og friskost. Tilsæt nu svampe og smørstegte hvide asparges. Varm retten godt op under konstant omrøring.
  • Krydr med salt og peber, hakket persille, rosmarin og citronskal. Server i en dyb tallerken. Drys pastaretten med bacon og revet grana eller parmesanost. Pynt med basilikum eller dild.