Go Back

Mac´n´cheese

Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Keyword Mac n cheese, Macaroni
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 350 gram suppehorn/makaroni de snoede
  • 50 gram smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 5 dl. sødmælk
  • ½ dl. piskefløde
  • 2 spsk. fintsnittet porre
  • 125 gram revet mozzarella
  • 100 gram revet cheddar
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. hakket purløg

Sådan gør du

  • Kog de små suppehorn al dente, skyl dem i koldt vand i et dørslag. Hæld suppehornene i et ildfast fad, stil til side.
  • Snit et lille stykke porre i tynde ringe og hak dem fint.
  • Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt mel, pisk godt igennem så saucen ikke klumper, det er vigtigt at melet varmes godt igennem inden mælken tilsættes.
  • Lidt efter lidt tilsættes sødmælken under konstant piskning til saucen har en fin konsistens. Tilsæt nu muskatnød, porre, fløde og halvdelen af osten. Varm ostesaucen godt igennem, den må gerne småsimre. Smag til med salt og peber, evt. en anelse cayennepeber og citronsaft.
  • Hæld nu ostesaucen over dine suppehorn/makaroni, saucen skal dække helt. Juster evt. mængden med lidt ekstra fløde og pastavand, rør i fadet, så alle makaroni dækkes. Drys det resterende ost ovenpå krydr med friskkværnet peber og bag mac ´n´cheese fadet i ovnen i 15 minutter på 180 grader varmluft.
  • Drys finthakket purløg over din færdige mac´n´cheese. Server til skaftkoteletter, spareribs, kålpølser eller frikadeller.