Go Back

Frisk forret med gazpacho og lange

Ret Fisk, Forret, Suppe
Køkken Dansk, Spansk
Keyword aftensmad, Forret, Kold suppe, Syltede agurker, Tomater
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. blegselleri
  • 1 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 gram tomater, gerne forskellige slags
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rød snackpeber
  • 1 stk. frisk rød chili mellem styrke
  • 2 tsk. tomatpure
  • 0,5 dl. citronsaft
  • 2 spsk. limesaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sherryvineddike
  • 1 håndfuld basilikum
  • 5 stk. mynteblade
  • 1 tsk. salt og peber
  • 1 håndfuld friskbælgede ærter

Sådan gør du

  • Skyl grøntsagerne, skræl løg, hvidløg og agurk, fjern frø fra peberfrugt og chili. Kom alle grøntsagerne i en foodprocessor og blend det hele til du har en god suppekonsistens.
  • Tilsæt tomatpure, citron og limesaft samt sherryvineddike og salt og peber, blend igen. Smag suppen til med krydderurter, citrus og sherryvineddike.
  • Hæld suppen på karaffel med låg, stil på køl til fisken er tilberedt og let afkølet. Anret suppen i dybe tallerkener og læg fisken ovenpå, pynt med friske urter samt friskbælgede ærter og små stykker frisk tomat.