Go Back

Pikante frikadeller med grøntsagsbid

Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Dansk
Keyword Deller, Frikadeller
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram svinefars
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 dl. vand
  • 3 stk. skalotteløg
  • 2 stængler forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stængel blegselleri
  • 1 stk. rød snackpeber
  • ½ dl. små fennikeltern
  • ½ stk. porre svitset i smør
  • 75 gram stegt bacon afkølet
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. frisk blød timian
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 1-2 spsk. mel
  • 2 spsk. rasp

Sådan gør du

  • Skær porren i tynde små skiver og steg dem i lidt smør på en pande sammen med bacon. Steg ikke baconen sprød, den skal blot gyldne let, stil til side og lad afkøle. Hak baconen i mindre stykker inden den røres i farsen.
  • Riv skalotteløg og hvidløg, skær alle grøntsagerne i små tern af en ½ cm på alle sider, læg det fra i en skål. Nip de bløde timianblade af krydderurten og læg også dem fra i en lille skål.
  • Rør dellefarsen med æg, vand, løg, sennep, krydderier og grøntsagstern samt bacon og porrestykker. Tilsæt da mel og rasp, rør det hele grundigt. Farsen skal være mere blød end fast. Lad gerne farsen trække på køkkenbordet i ca. 30 minutter inde dellerne steges.
  • Form frikadellerne i hånden ved brug af en spiseske og steg dem i olivenolie samt smør til de er gyldne. Frikadellerne skal være sprøde udenpå og bløde samt faste indeni.
  • Server til nye kartofler, salat og sauce, pasta, rugbrød eller kartoffelsalat.