Go Back

Helstegt oksetyndsteg

Ret Aftensmad, Oksekød
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Filet, Oksesteg, Tyndsteg
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5-2 kg oksetyndstegsfilet
  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk. smør

Sådan gør du

  • Ta´stegen ud af køleskabet ca. 1½ times tid forinden, så den ikke er kold.
  • På tyndstegsfiletten sidder en sene lidt inde på oversiden af den tykke side - det er vigtigt, at du fjerner den inden tilberedning (den er sej, og kødet vil vride sig). Du fjerner senen ved at vippe fedtkanten op og skære senen væk, læg efterfølgende fedtet på plads og rids det med en skarp kniv i tern (rids ikke ned i kødet).
  • Snit hvidløg i aflange grove stykker og prop den ind i siderne ved og under fedtkanten. Krydr ligeledes med salt og friskkværnet peber og drys med hakket rosmarin - se billeder.
  • Brun stegen i olivenolie ved højeste varme gangske hurtigt på begge sider, efter cirka et minut på hver side tilsætter du smør, hvidløg og rosmarin - lad det bruse godt op og pøs stegen med det smeltede smør. Ta´stegen af panden efter et halvt minutstid.
  • Drys stegen med flagesalt og friskkværnet sort peber, et par fed hvidløg proppes under skindsiden og ovenpå. Drys med hakket rosmarin og timian. Læg stegen i et fad, og stik et stegetermometer i den. Stil stegen ind i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft.
  • Ta´stegen ud når den rammer en kernetemperatur på 55 grader. Beregn omkring 40-45 minutter afhængig af størrelse på stegen. Lad stegen hvile i ca. 15 minutter inden du skærer skiver af den.
  • Server til forskelligt tilbehør som ovnbagte kartofler, grøntsager, salat og en god sauce eksempelvis en klassisk whiskysauce : https://madfilosofie.dk/klassisk-whiskysauce-perfekt-til-koed/