Go Back

Mør og lækker ovnbagt laksefilet

Ret Fisk, Forret
Køkken Dansk, Fransk
Keyword Fisk, Forret, Laks
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Ovnbagt laks

  • 600 gram laksefilet frisk mulig
  • ½ stk. citron saft og skal
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. frisk timian
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. Friskkværnet peber

Estragon og rucolamayo (stor portion)

  • 2 stk. past. æggeblommer
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 4 dl. rapsolie måske mere
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. worchestershiresauce
  • ½ tsk. salt og peber
  • 1 håndfuld friske estragonblade
  • 2 håndfulde rucolasalat
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

Laksen

  • Skær eventuelle tynde fedtkanter fra laksen. Læg den i et ildfast fad indsmurt i olivenolie. Laksen skal ligge på skindsiden og krydres med salt, peber, citronskal og frisk timian på toppen, dryp kun med enkelte dråber olivenolie på toppen.
  • Bag laksen i en forvarmet ovn i 12 minutter på 200 grader varmluft.
  • Dryp lidt frisk citronsaft udover den bagte laks, lad den stå i et par minutter inden du forsigtigt skærer den ud i 4 portioner. Anret på tallerken med grønne asparges der har ligget i saltet kogt vand i ca. 4 minutter. Smørstegte porrer, estragon -og rucolamayo og pynt med friske krydderurter. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

Estragon -og ruccolamayo

  • Pisk æggeblommer med sennep, eddike, worchestershiresauce, salt og peber til æggenmassen skummer.
  • Tilsæt olie lidt efter lidt i starten i små mængder under konstant omrøring (brug evt. håndmixer).
  • Når mayonnaisen har den rette konsistens og smag er den færdig.
  • Kom nu estragon og rucolasalat samt lidt frisk citronsaft i en foodprocessor eller blender og blend til det er helt findelt. Tilsæt et par spiseskefulde mayonnaise og rør et par gange. Pisk mayoen godt sammen og gem det resterende mayonnaise til senere brug ovenpå æg og pålæg eller tilsæt et par fed hvidløg og anvend det som aioli til sprødstegte kartofler.