Go Back

Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce 

Ingredienser

  • 600 gram blommer udstenet
  • 2 stk. frisk chili
  • 1 tsk. sambal oelec kan udelades
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stængel finthakket forårsløg
  • 3 spsk. revet ingefær
  • 1 stængel friskhakket citrongræs
  • dl sukker
  • 1 spsk. revet citronskal usprøjtet
  • dl. æblecidereddike
  • 1 dl. sherryvineddike
  • 1 stk. appelsin saften
  • 1 stk. lime saften
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 tsk. tomatpure
  • 2 spsk. dumplingsauce/oystersauce kan udelades

Sådan gør du

  • Hak hvidløg, chili og forårsløg helt fint. Riv ingefær og citronskal. skær blommerne i tern.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det småsimre i ca. 30 minutter.
  • Blend det hele enten i en foodprocessor, blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber, lidt limesaft og evt. dumplingsauce/oystersauce.
  • Hæld på skoldede og atamonskyllede glas (for længere holdbarhed) og stil så køl. Kan holde i op til 2 uger på køl. Spises til friske forårsruller, nuggets, som marinade til kylling og fisk eller ovenpå salater og til wokretter.