Go Back

Opskrift på den dejligste blommetrifli

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword blommer, trifli
Antal 4 personer

Ingredienser

Blommekompot

  • 600 gram blommer
  • 4 spsk. marsalavin/amaretto/sherry eller portvin
  • 4-5 spsk. brun farin afhængig af sødmen i blommen
  • 1 tsk. citronskal
  • ½ stk. vaniljestang
  • 1 lille kvist rosmarin
  • 2 spsk. maizena majsmel i lidt vand

Råcreme

  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 50 gram sukker
  • ½ stk. vaniljestang
  • dl. piskefløde

Øvrigt

  • 10 stk. makroner
  • 4 spsk. æblerasp
  • 1 spsk. hakkede saltede pistacienødder
  • 4 stk. mynteblade

Sådan gør du

Blommekompot

  • Skyl blommerne, fjern stenen, og skær dem i mindre stykker. Varm blommerne op i en gryde sammen med marsalavin, brun farin, rosmarin, citronskal og vaniljekorn (og vaniljestang) under lave temperaturer og med forsigtig omrøring.
  • Når blommerne har en passende blød konsistens, fiskes rosmarin og vaniljestang op, smag saucen til med brun farin og rør herefter en anelse jævning i. Hæld blommerne i et skoldet glas eller bøtte med låg og stil på køl, indtil desserten anrettes.

Råcreme

  • Pisk æggeblommerne hvide med sukker, flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv og pisk dem i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber.

Trifli

  • Læg blommerne i lag med råcreme og knuste makroner, drys med æblerasp og evt. pistacienødder på toppen, pynt med mynteblade.