Udskriv Pin

Opskrift på lækker gryderet med bankekød

Ret Aftensmad, gryderet, simreret
Køkken Dansk
Keyword bankekød, simre
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 1 kg bankekød/okseinderlår eller tilsvarende
  • 100 gram bacon
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 250 gram champignons
  • 4-5 stk. bananskalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 2 dl. knoldselleri i tern
  • 2 spsk. tomatpure
  • ½ liter vand
  • 2 spsk. sherryvineddike/æblecidereddike
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 stk. oksebouillon terning
  • 3 store laurbærblade
  • 3-4 stk. enebær
  • 1/4 piskefløde
  • 1 glas perleløg
  • salt og peber
  • evt. lidt brun saucejævner maizena

Sådan gør du

  • Skær kødet i mundrette stykker. Rens champignons, hak løg og hvidløg, gulerødder og knoldselleri - sørg i det hele taget for at klargøre samtlige grøntsager og krydderurter forinden.
  • Skær bacon i mindre stykker og rist dem sprøde på en pande. Stil til side til senere.
  • Svits løg og grøntsager sammen med tomatpure i en gryde med olivenolie, krydr med friske krydderurter. Hæld blandingen fra på en tallerken og brun nu kødet under høj varme. Tilsæt vand og hæld grøntsager og urter tilbage i gryden sammen med laurbærblade, enebær og et skvæt æblecidereddike.
  • Svits champignonerne hele på en pande i lidt smør, krydr med salt og peber. Hæld champignonerne over i gryden til kød og grøntsager, tilsæt en oksebouillonterning, lad det hele småsimre i ca. 1 time.
  • Tilsæt fløde og jævn evt. saucen med lidt brun maizena saucejævner. Smag til med salt og peber og lidt ribsgele eller vindruegele : https://madfilosofie.dk/opskrift-paa-vindruegele-med-marsalavin/
  • Server til nye kartofler, mos eller ris og drys med finthakket persille eller frisk timian.