Skær kødet i mundrette stykker. Rens champignons, hak løg og hvidløg, gulerødder og knoldselleri - sørg i det hele taget for at klargøre samtlige grøntsager og krydderurter forinden.
Skær bacon i mindre stykker og rist dem sprøde på en pande. Stil til side til senere.
Svits løg og grøntsager sammen med tomatpure i en gryde med olivenolie, krydr med friske krydderurter. Hæld blandingen fra på en tallerken og brun nu kødet under høj varme. Tilsæt vand og hæld grøntsager og urter tilbage i gryden sammen med laurbærblade, enebær og et skvæt æblecidereddike.
Svits champignonerne hele på en pande i lidt smør, krydr med salt og peber. Hæld champignonerne over i gryden til kød og grøntsager, tilsæt en oksebouillonterning, lad det hele småsimre i ca. 1 time.
Tilsæt fløde og jævn evt. saucen med lidt brun maizena saucejævner. Smag til med salt og peber og lidt ribsgele eller vindruegele : https://madfilosofie.dk/opskrift-paa-vindruegele-med-marsalavin/ Server til nye kartofler, mos eller ris og drys med finthakket persille eller frisk timian.