Go Back

Min bedste opskrift på frikadeller

Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Dansk
Keyword Deller, Dunser, Frikadeller, Hverdagsmad
Forb. tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500-600 gram Kalv/flæsk 8-12%
  • 2 stk æg
  • 3-4 stk skalotteløg
  • ½-1 dl øl alm. pilsner
  • ½-1 dl rasp
  • ½ dl hvedemel
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 knivspids allehånde
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk smør

Sådan gør du

  • Hak eller riv løgene på et rivejern, kom fars, æg, løg, øl og vand i en stor skål, krydr med rigeligt friskkværnet peber, salt og krydderier. Rør det hele grundigt sammen med en håndmixer ved lave omdrejninger i ca. et minut.
  • Tilsæt rasp og mel gradvist imens du rører i farsen til du har en fast blød fars. Har du tid til det, er det en god ide at stille dellefarsen på køl et par timer, men den kan sagtens steges med det samme.
  • Kom olie på en stor varm stegepande og form frikadellerne i hånden med en spiseske, læg dem på panden med høj varme. Når alle frikadeller er formet tilsætter du smørret. Lad smørret bruse godt op og vend nu de første frikadeller. Skru ned til middelvarme.
  • Hold hele tiden øje med frikadellerne, vend dem forsigtigt med spiseskeen eller en palet. Frikadellerne skal være sprøde og mørkgyldne udenpå og lidt bløde indeni.
  • Server dine frikadeller til klassisk mormor tilbehør som kartofler, blomkål og sovs. Eller pastasalat, kartoffelsalat eller nye aspargeskartofler, dampede asparges og salat. Disse frikadeller går godt til alverdens tilbehør og ovenpå en rugbrød med surt til er de eminente.