Go Back

Karbonader med glaserede grøntsager og hollandaise

Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Keyword Karbonader, Krebinetter, Svinekød
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Karbonader

  • 800 gram Kalv/flæsk 8-12%
  • 1 stk æg
  • 4 dl rasp
  • 1 tsk salt og peber
  • 3 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie

Glaserede grøntsager

  • 1 spsk smør
  • 3 stk gulerødder
  • 1 håndfuld sukkerærter
  • 3 stk skalotteløg
  • 2 stængler forårsløg
  • 6-8 stk cherrytomater
  • 1/4 spidskål
  • 2 spsk sherryvineddike el. hvidvineddike
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk frisk timian

Sådan gør du

Karbonaderne

  • Start med at forberede hollandaisesaucen, så grøntsagerne og sidst karbonaderne.
    Del kødet i 4 store bøffer, form dem så de er faste, runde og flade. Dyp karbonaderne i et sammenpisket æg tilsat salt og peber, vend dem i rasp til al kød er dækket.
  • Steg karbonaderne i olie og smør i ca. 4-5 minutter på hver side. Vend dem gerne et par gange. Start med at stege dem ved høj varme og skru da ned på middelvarme.
  • Ta´karbonaderne af panden og drys med flagealt.

Grøntsager

  • Skær gulerødder i mindre tynde stænger, hak spidskålen groft, halvér skalotteløg og cherrytomater og snit forårsløg. Sukkerærterne skylles.
  • Svits først løg og gulerødder i smør, tilsæt da cherrytomater og spidskål og til sidst sukkerærter. Krydr med salt, peber og frisk timian.
  • Overhæld grøntsagerne med eddike, lad det dampe lidt af og tilsæt nu akaciehonningen. Lad det stå ved lave varmegrader til grøntsagerne er glaserede. Vend grøntsagerne rundt et par gange.
  • Server til nye kartofler, dampede asparges og hollandaisesauce - find opskriften på hollandaisesauce her på Madfilosofie, se ovenstående link.