Go Back

Helstegt græsk kylling med oliventapenade

Ret Hovedret
Køkken Græsk
Keyword Græsk, Græske kartofler, Helstegt kylling, Oliventapanade
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 glas græske grønne stenfri oliven
  • ½ dl citronsaft
  • 1 dusk persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyl kyllingen grundigt i koldt vand og klip røven af kyllingen. Dup den tør med køkkenrulle.
  • Kom oliven, hvidløg, olie, citronsaft og persille i en foodprocessor eller god blender og blend nu til du har en oliventapenade.
  • Læg kyllingen i et stort ildfast fad og fyld kyllingen med 1 spsk. tapenade og smør tilsvarende ca. 4 spsk oliventapenade ind i kyllingen. 
  • Bind kyllingens lår sammen med madsnor og steg den i ovnen i ca. 45 minutter på 200 grader. 
  • Server kyllingen til græske kartofler, tzatziki, tomatsalat eller flutes. 

Tzatziki:1½ agurk, 6 spsk. græsk youghurt. Saften af en ½ citron, 2 fed hvidløg, et drys oregano og evt. lidt hakket persille. Smag til med salt og peber. Fremgang: Riv agurk og vrid det i et klæde eller viskestykke. Kom agurk i en skål sammen med græsk youghurt. Tilsæt citronsaft og presset hvidløg, salt, peber og oregano. Pynt med persille og et par oliven samt lidt olivenolie.

    Græske kartofler: 5 store bagekartofler, 4-5 spsk. god olivenolie, oregano, merian, timian, mynte, salt og peber. Fremgang: Skær bagekartoflerne i både og læg dem i et ildfast fad. Vend dem i olivenolie, salt og peber samt timian, merian, oregano og lidt mynte. Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter til de er sprøde og gyldne.