Go Back

Varm kartoffelsalat med smag af forår

Ret Tilbehør
Keyword Grill tilbehør, Kartoffelsalat
Forb. tid 18 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 28 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 dl friskbælgede ærter
  • 6-8 stk grønne asparges
  • 1 stk porre
  • 2 små skalotteløg
  • 2 stængler forårsløg
  • 1 bundt purløg
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 stk laurbærblade
  • 3 spsk citronsaft
  • 50 gram smør
  • dl vand
  • 1 dl æblecidereddike
  • ½ dl lagereddike
  • tsk grov sennep eller dijon sennep
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skyl eller skrub kartoflerne grundigt. Lad dem koge møre i saltet vand i ca. 15 minutter afhængig af størrelse. Skyl dem efterfølgende i koldt vand eller lad dem afkøle på køkkenbordet i en times tid forinden.
  • Snit porre og skalotteløg og forårsløg fint i halve ringe. Bælg ærterne og knæk aspargesenden af og skyl dem. Blanchér evt. dine asparges ganske kort i et minutstid og skyl dem straks i iskoldt vand efterfølgende. Skær aspargesene i mindre stykker, de skal deles i 3-4 stykker.
  • Bland eddike, vand, citronsaft, sennep og salt og peber i en skål og rør det godt rundt. Svits porrer og løg i en tykbundet gryde med en lille klat smør i et minutstid under konstant omrøring, tilsæt nu eddikelagen samt et par laurbærblade. Krydr med salt og peber og smag til med eddike og sennep.
  • Lad løg og porrer koge i eddikelagen i ca. 5-10 minutter. Imens skærer du de afkølede kartofler i skiver af ca. 3 cm tykkelse. Hæld kartoflerne ned i eddikelagen og vend forsigtigt nogle gange. Kort inden servering tilsættes de friskbælgede ærter, asparges, frisk timian og purløg samt smør skåret i mindre stykker. Rør et par gange og lad det tykne og varme igennem. 
  • Server med det samme til hamburgerryg, frikadeller, grillmad eller en stor skinkesteg. Drys med friske krydderurter som persille, purløg eller dild.