Udskriv Pin

Fish & chips med sauce tartare

Ret Fisk
Køkken Engelsk
Keyword aftensmad, Fish n´chips, Frokost, Sauce tatare
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 500 gram kuller
  • 2 hele æg
  • 1 hel øl
  • 1 tsk peber
  • 200 gram hvedemel
  • 3 liter Olie til fritøsen

Sådan gør du

  • Skil blommerne fra hviderne, kom dem i hver sin skål. Hæld en øl i skålen med æggeblommer og tilsæt mel igennem en sigte, så det ikke klumper. Pisk øldejen grundigt.  
  • Pisk hviderne stive med 1 tsk. salt ved hjælp af en håndmixer. Vend hviderne forsigtig i øldejen med en dejskraber. 
  • Fjern eventuelle ben fra din kullerfisk og skær den i mindre stykker, hvis du som jeg har købt kullerfilet. 
  • Hæld olien i en fritøse, frituregryde eller i en tykbundet gryde. Bruger du fritøse skal du bruge ca. 3 liter olie. Varm olien godt op og steg først dine pommes frites først, da fiskene kun skal stege i et par minutter. Du kan lave dine egne hjemmelavede fritter eller vælge den nemme løsning med en pose frosne pommes af bedre kvalitet. 
  • Dyp fiskestykkerne i øldejen og lad den dryppe af i et par sekunder inden den forsigtet lægges i frituren/gryden. Lad fiskestykkerne blive gyldne og fisk dem op. Læg dem på et stykke køkkenrulle i ca. 10 sekunder inden de serveres.
  • Anret de sprøde stykker fisk, fritter og sauce tartare på en tallerken eller på i en sammenrullet avis på ægte engelsk manér. Server evt. dampede broccoli eller en sprød kålsalat til samt et par citronbåde. Pynt med dild og persille.