Udskriv Pin

Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse

Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword Dessert, Gæstemad, Kage
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 8

Ingredienser

  • Brownie bund
  • 1 stk springform, 18 cm
  • 1 stk bagepapir
  • 100 gram mørk chokolade 72%
  • 1 tsk. vaniljepulver til browniebunden
  • 125 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 2 stk æg
  • 90 gram hvedemel
  • ½ tsk flagesalt
  • 30 gram valnøddekerner
  • Hindbærmousse
  • 25 gram flormelis
  • 100 gram sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 stk citron
  • 250 gram frosne hindbær
  • Pynt jordbær, blåbær, hindbær, mynteblade, krymmel
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 stk æggehvide
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 175 grader. Beklæd en springform med bagepapir og smør papiret med lidt smør i bunden og på siderne.
  • Hak chokolade og valnødder, vej sukker, mel og smør af og stil til side. Smelt chokolade og smør i en kasserolle, brug et piskeris.
  • Tilsæt sukker og pisk æggene et ad gangen, pisk det godt sammen. Tilsæt vaniljepulver og lidt flagesalt og vend valnøddekernerne i med en dejskraber. 
  • Hæld browniedejen i springformen og bag den midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. Stil den til afkøling på en bagerist. Imens kan du forberede hindbærmoussen.
  • Hindbærmousse: Læg husblas i koldt vand i ca. 15 minutter inden du skal bruge det. 
  • Kom frosne hindbær, citronsaft og sukker i en kasserolle og kog det op til al sukker er smeltet.
  • Klem vandet ud af husblassen og smelt det sammen med hindbærmassen. Når husblassen er smeltet hældes hindbærmassen i en foodprocessor eller blender og pureres. 
  • Sigt hindbærmassen over i en anden skål igennem en finmasket si, så alle korn frasorteres. Stil til side.
  • Pisk flormelis og æggehvide til en marengs og vend den forsigtigt i hindbærmassen med en dejskraber. Pisk fløden og tilsæt vaniljekorn. Vend da flødeskum med hindbærmassen.
  • Kom browniebunden tilbage i springformen, læg evt. et lille lag bagepapir i bunden. Kom konditorplast hele vejen langs kanten og hæld hindbærmoussen ovenpå browniekagebunden. Gør overfladen glat og jævn med dejskraber. Forsigtigt pakkes kagen ind i madfolie og stilles på køl i minimum 8 timer og gerne til dagen efter. 
  • Pynt dessertkagen med friske bær og mynteblade. Fjern plast og form og sæt kagen på et flot kagefad eller lignende. Ta´kagen ud af køleskabet ca. 15 minutter inden servering.