Go Back

Havtaskekæber i svøb med smørstegt persille og mos

Ret Fisk
Køkken Dansk, Fransk
Keyword Fisk, Gæstemad, Hovedret
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4-6 stk havtaskekæber
  • 8-12 skiver bacon
  • 2 bundt persille
  • 75 gram smør
  • 500 gram knoldselleri
  • 1 kg kartofler
  • 1 stk porre
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 6-8 kviste dild
  • 1 dl piskefløde
  • 10 stk cherrytomater
  • ½ stk squash
  • ½ stk aubergine
  • 2 stængler forårsløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og selleri, rens porren og skær det hele i mindre stykker og bring i kog i en stor gryde med vand og en håndfuld bredbladet persille.
  • Skær tynde skiver af en halv aubergine og en halv squash. Del cherrytomater i to og snit forårsløg på skrå. Først griller du alle aubergineskiverne på en grillpande, herefter squash og til sidst cherrytomater og forårsløg. Brug en alm. stegepande hvis ikke du har en grillpande. Stil de grillede grøntsager til side til senere.
  • Dup havtaskekæberne med køkkenrulle og med et stykke køkkenrulle flår du hinderne af. De seje hinder er vigtige at fjerne og indenunder findes det fineste hvide fiskekød. Krydr de flåede kæber med salt og peber og drys dem evt. med lidt citronskal og dild. 
  • Rul kæberne lidt sammen og svøb dem i bacon, der skal beregnes to stykker bacon pr. kæbe afhængig af størrelse. Læg kæberne i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 210-220 grader varmluft i ca. 20 minutter til baconen er gylden og lidt sprød. 
  • Hæld kogevandet fra kartoflerne, hæld indholdet i en stor skål og pisk med en håndmixer eller lign. til du har en tyk mos. Tilsæt omkring 100 gram smør og 1 dl. piskefløde. Krydr med salt og peber og lidt muskatnød. Hold mosen varm ved at pakke skålen ind i stanniol.  
  • På en stegepande smelter du 50 gram smør. Steg persillen i smørret under omrøring - det skal bruse godt. Når smørret stopper med at bruse, og lægger sig er persillen færdig. Læg persillen på et stykke køkkenrulle. Persillen skal være sprød. Tilsæt nu yderligere 25-50 gram smør i panden og brun det godt. Hæld det brunede smør over i en lille skål, det skal hældes over mosen. 
  • På hver tallerken placeres 1 stk. havtaskekæbe i svøb samt 2-3 spsk. mos toppet med grillede grøntsager. Hæld lidt brunet smør over mosen og drys med den sprøde persille. Pynt fisken med lidt dild og drys med lidt flagesalt og friskkværnet peber over mosen.