Go Back

Klassisk whiskysauce perfekt til kød

Ingredienser

  • 25 gram smør
  • 2 dl Whiskey
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk æblecidereddike
  • ½ fed hvidløg
  • 2 små stængler forårsløg
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1 spsk barbecuesauce
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk brun farin
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • 1 spsk hakket timian

Sådan gør du

  • Snit hvidløg og forårsløg meget fint. Svits det i en kasserolle med en spiseskefuld smør, tilsæt nu en 1 dl. whisky sammen med 1 spsk. god balsamicoeddike, 2 spsk. æblecidereddike samt stokken fra et par rosmarin stilke og lidt timian. Lad det småkoge og reducere til ca. halvdelen. Si det i over i en lille skål eller kop.
  • Rengør kasserollen og tilsæt nu endnu en deciliter whisky i kasserollen på middel varme - sæt ild til dampene og lad det flambere i ca. 10 sekunder eller til det slukker af sig selv. Læg et låg på gryden for at slukke ilden.  
  • Tilsæt nu tomatpure, brun farin og barbecuesauce og lad det brænde lidt af i gryden inden du tilsætter den reducerede whisky, piskefløde, hakket rosmarin og timian. Krydr med salt og peber og lidt citronsaft. 
  • Lad saucen varme godt op og server til en god bøf, culottesteg, mørbradbøffer eller krydret kyllingefilet.