Udskriv Pin

Cremet aspargessuppe med havkatfilet

Ret Forret, Gæstemad, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Aspargessuppe, Fisk, Havkat
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 500 gram havkatfilet (el. skærising, lyssej, torsk)
  • ½ liter vand
  • 2 dl aspargesvand fra glasset
  • 3 dl piskefløde
  • 30 gram smør
  • 1 dl olivenolie
  • 1 stor gulerod
  • 1 stk porre
  • 50 gram knoldselleri
  • 3 glas hvide aspargessnitter
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 bundt grønne asparges
  • 3 stængler forårsløg
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk maizena majsmel el. saucejævner

Sådan gør du

  • Skyl ca. 2 håndfulde bredbladet persille, dup det tørt med køkkenrulle og fjern de grove stilke. Kom persillen i en foodprocessor sammen med en lille deciliter god olivenolie. Sigt persilleolien igennem en si, gem den overskydende hakkede persille i en lille skål - det er pynt til fisken. Olien gemmes i en bøtte eller flaske. Rengør foodprocessoren til senere brug.
  • Klargør grøntsagerne, skræl, hak og skær gulerod og knoldselleri i bittesmå firkanter. Snit porren fint, hæld grøntsagerne i en gryde med en ½ liter vand tilsat lidt salt og bring det i kog.
  • Si aspargesvandet fra de tre glas asparges og hæld ca. 2½ dl af vandet i en foodprocessor eller blender, resten hældes ud. Kom alle aspargessnitterne undtaget en lille deciliter ned i foodprocessoren og pisk til du har en tynd aspargespure. Hæld dette i gryden. 
  • Tilsæt suppen tynde skrå skiver forårsløg og lad det småkoge lidt. Tilsæt piskefløde og citronsaft og smag til med salt og peber. Jævn suppen en anelse med lidt majsmel eller hvid saucejævner, lad suppen småsimre lidt imens fisken tilberedes.
  • Knæk nederste del af de grønne asparges, læg dem i en plastbeholder og overhæld dem med kogende vand, tilsæt lidt salt. Lad de grønne asparges stå i vandet i et par minutter og skyl dem straks i koldt vand. Skær dem i små stykker af 2-3 cm og hæld dem i aspargessuppen sammen med de hvide aspargessnitter.
  • Hæld en god slat olivenolie på en  varm sliplet stegepande. Læg havkatfiletterne med rygsiden nedad og lad dem stege under høj varme i ca. 2 minutter inden de forsigtigt vendes og steger videre i ca. 30 sekunder. Krydr med salt og peber
  • Hæld ca. 1 grydeskefuld dampende varm aspargessuppe i en dyb tallerken og placer et fint stykke havkatfilet i midten af tallerkenen. Dryp med persilleolie og læg lidt hakket persille ovenpå fisken. Krydr med lidt salt og peber og server mens suppen er varm. Spis evt. baguettes til.