Blog posts

Sunde madpakketærter forklædt som muffins

Sunde madpakketærter forklædt som muffins

Frokost, SU venlige retter, Tilbehør, Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken

Sunde madpakketærter forklædt som muffins

I aftes lavede jeg en omgang sunde madpakketærter forklædt som muffins. Det var egentlig fordi, jeg havde en masse æg og nogle grøntsagsrester, der trængte til at blive brugt. Jeg lavede en grov tærtebund af grahamsmel, fuldkornshvedemel og en lille klat smør. Det blev nogle rigtig fine madpakketærter og ungerne er jo vilde med alt, der minder om muffins. Portionen gav 12 madpakketærter og en almindelig tærte, men nu fortryder jeg, at jeg ikke havde lavet madpakketærter af det hele.

Sunde madpakketærter

Sunde madpakketærter forklædt som muffins
Forskellige rester
Sunde madpakketærter forklædt som muffins
grov tærtebund
Dette skal du bruge  

Dej

  • 1½ dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 200 gram grahamsmel
  • 75 – 100 gram fuldkornshvedemel
  • 25 gram blødt smør
  1. Ælt det hele sammen i en skål, rør med en grydeske og ælt det til en homogen let klistret masse – kom på køl i ca. 30 minutter. 
  2. I mellemtiden smører du muffinsforme med olie og svitser, renser og gør grøntsagerne klar.
  3. Lav en lille kugle i håndfladen af tærtedejen – brug begge håndflader til at trykke den helt flad. 
  4. Placer nu den tynde tærtedej i en muffinform, sørg for at få tærtedejen fordelt godt op til kanterne.
Sunde madpakketærter forklædt som muffins
Tærtebund i muffinsform

Fyld

  • En masse forskellige rester fra køleskab, køkkenskabe og fryser. Jeg brugte: ærter, porrer, pikantost, mozzarellaost, chorizo, skinke, avokado, cherrytomater og champignons. Du kan komme lige det i, du allerbedst kan lide, men hvorfor ikke få brugt nogle af de rester, der nemt ender i skraldespanden.
  1. Svits grøntsager som løg, porre og champignons.
  2. Fordel fyldet ovenpå tærtedejlen i de små muffinsforme og kom evt. chorizo, skinke eller bacon på toppen med en klat pikantost eller en klump mozzarella.
Sunde madpakketærter forklædt som muffins
Fyldet er gjort klar
Sunde madpakketærter forklædt som muffins
Madpakketærter med forskelligt fyld

Æggemasse

  • 7 hele æg
  • 3 dl. mælk
  • Purløg
  • Salt og peber
  1. Slå æggene ud i en skål og pisk dem let. Krydr med salt og peber og tilsæt mælk.
  2. Pisk det hele godt sammen og drys med finthakket purløg og rør i æggemassen et par gange.
  3. Fordel æggemassen i de mange muffinsforme – pas på du ikke hælder helt op til kanten.
  4. Bag dine madpakketærter midt i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter.
Sunde madpakketærter forklædt som muffins
Æggefyld hældet på med øseske
Sunde madpakketærter forklædt som muffins
Klar til bagning
Sunde madpakketærter forklædt som muffins
Færdigbagte madpakketærter
Sunde madpakketærter forklædt som muffins
Klar til madpakkerne

Portionen giver mellem 15-18 sunde madpakketærter. (fryseegnede)

Se også min opskrift på denne lækre tærte
 
Eller den skønne løgtærte

 

Rigtig go´appetit!  

 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.