Blog posts

Porresuppe med bresaolaknas på fond fra perlehøne

Porresuppe med bresaolaknas på fond fra perlehøne

Hverdagsmad, Suppe, Velkommen i mit køkken

Porresuppe med bresaolaknas på fond fra perlehøne

I går fik vi perlehøne, find mere om dette lige herunder ↓

Perlehøne i rømertopf

Istedet for at smide skroget fra hønen ud, en forbrydelse min mand i aftes, var tæt ved at begå, er det helt oplagt at koge fond på det. Fonden fik lov at koge sig kraftig i ca. 3 timer. Som du kan se på de 2 første nedenstående billeder, har jeg sammen med skroget, brugt lidt grøntsager og urter. Herefter blev fonden siet fra og hældt i en bøtte med låg og sat på køl. Dette blev Manden iøvrigt yderst tilfreds med, da han til aften fik serveret porresuppen. En suppe han grundet navnet, var lidt forbeholden overfor.

Til aften var det, takket være den gode fond, meget nemt og taknemmeligt, at lave den lækre porresuppe. Jeg vil gerne dele opskriften med dig – Det er min egen opskrift, som jeg til aften fik sammensat ret godt. Suppen var en stor succes og alt blev spist. Faktisk blev gryden nærmest vredet og skrabet fri af de sidste dråber. Jeg er en lykkelig kvinde, når min mad modtages på denne joviale måde <3

Ingredienser

  • 3 porrer
  • 1/4 stykke knoldselleri
  • 4 mindre kartofler (Til konsistens)
  • 2 store fed hvidløg
  • 1. liter fond fra perlehøne/kylling/høns
  • 1 pakke god italiensk bresaola
  • Saft fra ½ citron
  • Olivenolie
  • Parmesanost
  • Fløde
  • Frisk timian
  • Frisk persille
  • Salt & peber

Fremgang

  • Snit alle grøntsagerne og svits dem i, rigeligt med smør
  • Tilsæt fond og lidt ekstra vand
  • Lad det koge i ca. 40 min.
  • Hæld grydens indhold i en skål der tåler stavblender
  • Blend det hele til det får en ensartet masse
  • Hæld det tilbage i gryden
  • Tilsæt citronsaft og en sjat fløde
  • Tilsæt flager fra god parmesanost – En håndfuld
  • Smag til med salt og peber og lad det simre let

Bresaolaknas

  • Læg 6-8 skiver bresaola på et stykke bagepapir, dryp med lidt olivenolie
  • Bages i oven, til de er sprøde og knækker
  • Læg bresaolaen på et stykke køkkenrulle

Servering

Serveres i dyb tallerken

  • Dryppes med saften fra citron, samt olivenolie
  • Flager af parmesanost
  • Drys med sprødt bresaola
  • Pynt med frisk persille eller timain.

FullSizeRender (132) FullSizeRender (131) porresuppe7 IMG_6405 (1) porresuppe0 porresuppe8 IMG_6401 IMG_6403 porresuppe6 porresuppe5

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.