Blog posts

Nemme og velsmagende klassiske pastaretter

Nemme og velsmagende klassiske pastaretter

Hverdagsmad

Nemme og velsmagende klassiske pastaretter

Nemme og velsmagende klassiske pastaretter er noget de fleste kan lide. Denne ret er min mands foretrukne pastaret. Når vi er i Italien, er det denne pastaret han bestiller som forret, han er simpelthen nød til at smage den på alle de restauranter vi besøger, og hvor de har den på menukortet… Alene i år fik han bestilt den 5 gange! Jeg er også vild med den, men der er også så mange andre pastaretter jeg elsker. F.eks. Spaghetti alla carbonara, den vil jeg også skrive lidt om, så følg med.

Penne alla arrabiata

Penne alla arrabiata:
2 personer (herhjemme får børnene en mildere udgave)

Ingredienser:

300 gram penne
Et lille hakket løg
4 tomater eller 8 cherrytomater
1 dåse flåede tomater
6 fed hakkede hvidløg
3-5 spsk Olivenolie
Ca.1 spsk knuste tørrede chili
Ca 1 tsk rørsukker
Salt og peber
En sjat balsamicoeddike
Revet skal af ½ økocitron samt saften
Revet grana padano
Frisk basilikum 5-6 blade

Sådan gør du

Hak hvidløg og løg fint og kom det på panden i olie sammen med den knuste chili. Lad det stege et kort øjeblik.
Tilsæt de friske hakkede tomater, Lad dem stege med i nogle minutter og tilsæt da en sjat balsamico eddike, lad det simre og koge lidt ind og tilsæt de flåede tomater.
Smag til med salt og peber og sukker og lad sovsen simre ca. ½ Kog penne i rigeligt saltet vand med en spsk olie.
Tilsæt lidt af kogevandet til sovsen, samt hakket basilikum og citronskal. Vend den afdryppede pasta i sovsen og server med rigeligt friskrevet grana. Arrabiata skal ikke give åndenød og tårer i øjnene, men den skal ha bid og gi varme 🙂

God fornøjelse!

image

image

image

image

Spaghetti alla carbonara

Ingredienser

500 gr. Spaghetti
5 æg
250 g pancetta eller bacon
1 dl. Piskefløde
ekstrajomfru olivenolie
1 dl. Hvidvin
1 fed Hvidløg
1 stort løg, eller en blanding af forårsløg og skalotteløg
Ca. 75g g frisk revet grana padano ost
Salt og friskkværnet peber
Revet muskat
Frisk basilikum
Lidt revet citronskal

Salat af frisk spinat, tomat og æble med olie-eddike dressing

Carbonara kan laves på mange forskellige måder og det er virkelig en pastaret jeg har eksperimenteret med i mange år… Nogle foretrækker den med en masse fløde, mens andre udelukkende holder sig til masser af olivenolie og æg! Jeg laver en kombi – Godt med god olivenolie, æg og en slat fløde!
Den er også lækker med lidt friske svampe, kantareller eller champignons, men herhjemme kører ungerne “AD” trip på svampe, så jeg undlader at bruge dem…for nu 😉

Sådan gør du

Kog spaghettien i salt og olie. Svits løg, hvidløg og bacon/pancetta.
Hæld hvidvinen på (jeg bruger en Chardonnay eller tør hvidvin) lad det koge godt ind.
Æg, fløde, krydderier, citronskal og resten af ingredienserne piskes sammen og står klar i en skål til at hælde over. De næsten færdigkogte spaghetti (lige inden de er “aldente”) hældes på panden med et par skefulde pastavand, her koges vandet af og panden slukkes hvorefter æggemassen vendes rundt med spaghettien.
Det er vigtigt at æggemassen først tilføjes på panden med spaghetti og tilbehør til allersidst! Faktisk hælder jeg det først på når panden ER slukket, så skal det hele bare vendes rundt en masse, til det opnår en cremet konsistens. Jeg bruger også altid lidt af pastavandet, det cremer også 🙂

Pynt med frisk basilikum og revet grana!

image

image

image

Nemme og velsmagende klassiske pastaretter – værsgo!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

  1. BD test
    12. august 2015 at 9:42 AM
    Reply

    BD test

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.