Blog posts

Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler

Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler

Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler

Bearnaisesmør er genialt ovenpå en stor saftig rød bøf, tynde skiver steg, nye kartofler, bagekartofler og fyldte kartofler m.m.  Opskriften er mit første forsøg, og den er sammensat af de elementære dele i en god bearnaisesauce. Nem og lækker bearnaisesmør består udelukkende af sherryvineddike, smør, frisk estragon, revet citronskal, salt og peber.

Hvem elsker ikke en god hjemmerørt bearnaisesauce til en lækker rød bøf med hjemmelavede fritter ? Umiddelbart lyder det måske lidt kvalmt med sådan en omgang bearnaisesmør, men det er det på ingen måde, kan jeg forsikre dig om. Det smager virkelig af bearnaisesauce, men er knap så tungt. Du skal blot en enkelt klat smør ovenpå et stykke kød eller i en bagekartoffel, som du under alle omstændigheder alligevel ville fylde med en masse kryddersmør. Bearnaisesmør minder meget om den klassiske kryddersmør, men smager altså af bearnaisesauce- det er overraskende godt. 

Bearnaisesmørret er allerede blevet efterspurgt et par gange siden jeg lavede det sidst, og det er bestemt noget jeg vil servere fremover. Det er super nemt og hurtigt at røre sammen, og man kan med fordel lave det dagen før, hvis man får gæster til spisning, og gerne vil være lidt på forkant med menuen. 

Prøv også Hjemmelavet bearnaisesauce

Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler

Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler

Dette skal du bruge

  • 2 spsk. sherryvineddike/hvidvinseddike
  • 175 gram smør
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • 1 spsk. revet citronskal
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Sørg for at sætte dit smør ud på køkkenbordet et par timer i forvejen. Kom det bløde smør i en skål sammen med alle ingredienserne.
  2. Pisk det godt sammen med en håndmixer/piskeris.
  3. Kom bearnaisesmørret i en sprøjtepose/frysepose og brug en stjernetyl(←reklamelink) til at lave små fine bearnaisesmørblomster. Placer dem på en tallerken eller et lille skærebræt beklædt med stanniol eller madfilm, så smørblomsterne ikke klistrer sig fast.
  4. Sæt brættet med de fine smørblomster i fryseren i ½ time. Læg dem herefter i en lille bøtte med låg og sæt dem på køl til de skal bruges. Du kan også komme dit bearnaisesmør i en stanniolpakke og på frys, hvoraf du kan skære tynde skiver.  
  5. Spis nem og lækker bearnaisesmør til lige præcis det, du har lyst til. Smørret kan holde sig på køl i en lukket boks i op til 4 dage eller på frost i op til 3 måneder.

Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler Nem og lækker bearnaisesmør til kød og kartoflerNem og lækker bearnaisesmør til kød og kartofler værs´go 🙂
Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.