Blog posts

Italiensk kamsteg i tomatsauce

Italiensk kamsteg i tomatsauce

Gæstemad, Hverdagsmad, Simreretter, Velkommen i mit køkken

Italiensk kamsteg i tomatsauce

Italiensk kamsteg i tomatsauce er en af de retter, der nærmest laver sig selv, imens du slænger dig i sofaen. Derfor er det også en oplagt hverdagsret af den bedre slags naturligvis. Alle ingredienser lægges i en dyb bageplade, hvorefter de krydres og bages i ovnen i omkring 1,5 time ved 200 grader varmluft. Serveres til enten sprøde ovnbagte kartofler eller pasta.

Retten er klassisk italiensk, og hver mundfuld bringer dejlige minder om Toscana med sig – her er på alle måder tale om god solid comfort food. I Toscana ville man nok lave retten med vildsvin, men ellers er smagen meget lig de retter, vi kender fra det fantastiske smagfulde køkken.    

Vild med italiensk ? læs med her → Langtidsstegt svineskank i tomatsauce

 

Italiensk kamsteg i tomatsauce

Dette skal du bruge

  • 1 kamsteg på ca. 1 kg
  • 2 dåser flåede tomater
  • 3 store gulerødder
  • Ca. 250 gram champignon, halveret
  • 3 store løg i grove stykker
  • 3-4 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 gode håndfulde rippet grønkål
  • Saften fra en halv citron
  • ca. en ½ dl. balsamicoeddike
  • ca. 3 spsk. olivenolie
  • 5-6 kviste frisk timian
  • Frisk rosmarin eller 1 spsk. tørret
  • Et par drys tørret chiliflager
  • Salt og peber
  • Evt. lidt revet parmesanost
  • Pasta eller kartofler
  • Pynt med friske basilikumblade 

Sådan gør du

  1. Skær kamstegen i 8-10 lige store stykker (afhængig af størrelse). Kom salt mellem sværene og gnid alle stykkerne med salt og peber. Stil dem oprejst i en dyb bradepande. Hæld lidt olivenolie i bradepanden.
  2. Skær gulerødder og champignons i grove halveret stykker, nip grønkålen af stilken. snit hvidløg og løg og Kom det hele i bradepanden – fordel grøntsagerne mellem kødstykkerne. Hæld de flåede tomater ved sammen med citronsaft og balsamicoeddie, mix det rundt i bradepanden så det fordeles jævnt.
  3. Krydr med timian, rosmarin, chili, salt og peber. Kom nu bradepanden i en varm ovn på 200 grader varmluft i ca. 1,5 time. Rør i tomatsaucen et par gange undervejs.
  4. Serveres til pasta penne eller sprøde ovnbagte kartofler, drys med lidt revet parmesanost og friske krydderurter.

Italiensk kamsteg i tomatsauce Italiensk kamsteg i tomatsauce Italiensk kamsteg i tomatsauce Italiensk kamsteg i tomatsauce Italiensk kamsteg i tomatsauceItaliensk kamsteg i tomatsauce
Italiensk kamsteg i tomatsauce

Italiensk kamsteg i tomatsauce – værs´go 🙂

Psssssst : Hvis du er hurtig, kan du se hele tilblivelsen af denne ret i min “story” på Instagram

Prøv også → Hjemmelavet porchetta

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.