Blog posts

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Hverdagsmad, Simreretter, Velkommen i mit køkken

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Til aften fik vi chili con carne med frisk tomatsalsa, det er en ret vi holder meget af, men det er alt for længe siden, vi fik den sidst. Chili con carne er en af de retter, vi også ofte har i fryseren klar til lige at blive varmet og krydret med lidt friske urter. Aftenens Chili con carne var dog ikke fra fryseren, den blev sat over i eftermiddags. hvor den fik lov at simre indtil vi skulle spise. Når det kommer til chili con carne, er hemmeligheden gode råvarer (som de fleste andre retter). Det er ganske simpelt.

Chili con carne variationer

Jeg har to-tre favoritvariationer af chili con carne, som jeg skifter lidt mellem. Der er virkelig mange opskrifter at finde på denne populære ret – der er mange måder at lave det på. Der kan være stor forskel på krydring og råvarer i de forskellige opskrifter. Mit bedste råd er, at du bare prøver dig frem og tilsætter de ingredienser, du bedst kan lide – så skal du nok finde frem til din foretrukne version. Chili con carne er en ret jeg igennem mange år har eksperimenteret meget med, for en håndfuld år tilbage fandt jeg endelig frem til mine favoritvariationer. Jeg har som sagt nogle stykker jeg varierer imellem, det afhænger af om jeg bruger skært kød eller hakkket oksekød, om det er den tunge varme krydring eller den friske krydring eller kombinationen af begge dele, som er tilfældet med aftenens udgave. Fælles for alle tre varianter er råvarer. De indeholder altid samme råvarer som bønner, gulerødder, peberfrugt, friske urter, kød, chili, citrus og tomat. Det er krydringen og tilberedelsen der adskiller sig fra hinanden.

Chili con carne skal smage af chili, varme kroppen og brænde helt rigtigt i munden – den skal ikke være overvældende og dominere så meget at de øvrige ingredienser usynliggøres, men den skal være fremtrædende. Chili er sundt og godt for kroppen, den har mange gode egenskaber, læs om det her. Opskriften på denne aftens chili con carne med frisk tomatsalsa vil jeg gerne dele med dig. Opskriften er kombinationen af den varme og den friske version, den er virkelig lækker og perfekt her i foråret. Har du aldrig lavet chili con carne, kan du roligt følge opskriften slavisk – er du chili con carne-konge, håber jeg, du kan bruge opskriften som inspiration.

Chili con carne med frisk tomatsalsa

 Dette skal du bruge til chili con carne
  • 700 gram hakket oksekød
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 stk. friske chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort gult løg
  • 4 stængler forårsløg
  • 1 spsk. tørret chili
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatpúre
  • ½ glas syltede rød peber
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse hvide bønner
  • 3 store gulerødder
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 3 blade ramsløg
  • 1 spsk. frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • Bredbladet persille
  • Salt og peber

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Fremgang
  • Klargør alle råvarer, skyl, hak og snit
  •  Svits hvidløg, løg, frisk og tørret chili i olivenolie
  •  Tilsæt oksekød og brun det hele
  •  Tilsæt flåede tomater og friske krydderurter og øvrige krydderier
  • Tilsæt de syltede peberfrugter og saften fra citron og lime
  • Lad det simre i 2 timer og tilsæt da gulerødder, skåret i mundrette stykker
  • Lad det simre i ca. 30 minutter og tilsæt da bønner og smag til
  • Lad det simre i ca. 10 minutter og tilsæt fintsnittede toppe fra forårsløg, mynte og koriander

Chili con carne1

 Chili con carne
 Dette skal du bruge til din friske tomatsalsa
  • 250 gram cherrytomater
  • 2 avokadoer
  • Friskbælgede ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stængler forårsløg
  • Saften fra 1 lime
  • Saften fra en ½ citron
  • Friske koriander
  • Friske mynteblade
  • Basilikumblade
  • Bredbladet persille
  • Salt og peber
Fremgang
  • Skær cherrytomater og avokado i små kvarte stykker
  • Snit forårsløg og hvidløg fint
  • Bælg 10 -15 ærter
  • Kom det hele i en skål
  • Pres saft fra citron og lime over ingredienserne
  • Tilsæt de hakkede krydderurter og krydr med salt og peber

Frisk tomatsalsa Chili con carne2 Chili con carne3 Chili con carne4

Server din chili con carne i dybe tallerkener og pynt med et par skiver lime, en klat cremefraiche, friske krydderurter og finthakkede forårsløg. Server den friske tomatsalsa i små skåle. Vi spiser salte lune nachos til vores chili con carne, det giver en lækker sprød kontrast til den bløde ret. Drik et koldt glas mexicansk øl til eller danskvand med lime og mynteblade.

Rigtig go´appetit!

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Chili con carne med frisk tomatsalsaChili con carne med frisk tomatsalsa

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

5 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.