Blog posts

Tomatsuppe – krydret og cremet

Tomatsuppe – krydret og cremet

Hverdagsmad, Suppe, Velkommen i mit køkken

Tomatsuppe – krydret og cremet

Til aften lavede jeg en rigtig lækker tomatsuppe – krydret og cremet. Jeg havde en masse tomater, nogle peberfrugter og en klump selleri, der skulle bruges, så det blev til en krydret sag. Til at gøre suppen mere “cremet”, brugte jeg pikantost og lidt cremefraiche – Det gav ekstra spark til sødmen fra tomaterne og gulerødderne. Tomaterne halverede jeg – de fik lidt god olivenolie, et drys fra salt og peber og så blev de bagt i ovnen i ca. 30 min. på 200 grader. Tomater smager ikke af ret meget om vinteren, men skal man bruge dem i sin madlavning, hjælper det væsentligt på smagen, at bage dem lidt i ovnen først. Det var skønt med sådan en omgang krydret suppe, ovenpå en overdådig julemiddag, både d. 24 og 25 december. I morgen skal vi til julefrokost, så det er virkelig rart med en vegetarisk aften og så gør det jo heller ikke noget at det er sundt.

Vi er i dag kommet hjem fra en vidunderlig juleferie. Vi havde lejet et skønt sommerhus i Søhøjlandet ved Silkeborg. En 6 dages juleferie i et sommerhus med pejs, sauna og spabad samt gode vin, snolder og brætspil – DET kan anbefales! Det er første år vi i de 10 år vi har været familie, har holdt jul alene. Det var den dejligste juleaften og den varede helt til næste morgen, hvor min mand og jeg endelig fik slæbt os i seng. Vi sad oppe og snakkede og lyttede til musik, delte de sidste dyre dråber og vi fik da osse en svingom eller to. Utrolig festlig aften med masser af hygge – Det er ikke sidste gang vi gør dette.

De næste par dage skal gå med at planlægge menuen til årets nytårsmiddag. Jeg er virkelig bagud og det er sjældent jeg har været så sent ude – jeg har styr på enkelte elementer i menuen, men jeg mangler rigtig meget. Jeg har tilgengæld styr på vinmenuen ( mangler blot rødvinen til hovedretten) hvilket er et solidt udgangspunkt – så må middagen udformes efter de vin vi skal have. Jeg skal også lave lidt skribentarbejde og ha sendt et par ansøgninger – Lidt shopping skal der også blive tid til – Det er fantastisk med en lang juleferie.

Nu til min opskrift. Suppen er improviseret, her er versionen som jeg husker den – God appetit!

Tomatsuppe – krydret og cremet

Ingredienser

  • 8 store tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • Olivenolie
  • 1 rødløg
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • Et stykke selleri
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 spsk. pikantost
  • 1 spsk. cremefraiche
  • 2 dl. hvidvin
  • Frisk basilikum
  • Tørrede krydderier
  • 2 knivspids tørrede chiliflager
  • Parmesanost
  • Saften fra 1 citron
  • 2 tsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber

Fremgang

  • Halver tomaterne, læg dem i et ovnfast fad – drys med salt og peber og hæld olivenolie ved. De bages i ovnen i ca. 30 min. på 200 grader
  • Svits hvidløg, chiliflager, løg og grøntsager på en pande. Krydr med salt og peber og krydderier. Hæld hvidvin ved og lad det småkoge i ca. 30 min.
  • Tilsæt de ovnbagte tomater til panden med grøntsager og hæld balsamicoeddike og citronsaft ved – lad det simre i ca. 15 min.
  • Hæld pandens indhold i en skål der tåler stavblender og blend alle ingredienserne indtil suppen får en ensartet konsistens.
  • Hæld nu suppen i en tykbundet gryde og tilsæt pikantost og cremefraiche og en håndfuld parmesanost-  Smag til med salt og peber og citronsaft.
  • Lad suppen koge let op og server. Pynt med tynde skiver af forårsløg, en klat cremefraiche, parmesanflager, olivenolie og basilikum.

 

Tomatsuppe - krydret og cremet Tomatsuppe - krydret og cremet IMG_6817 IMG_6819 (1) FullSizeRender (138) IMG_6841 Tomatsuppe - krydret og cremet Tomatsuppe - krydret og cremet

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.