Blog posts

Super lækker vegetarisk pastaret

Super lækker vegetarisk pastaret

Hverdagsmad, Vegetarmad, Velkommen i mit køkken

Super lækker vegetarisk pastaret

Denne ret er en super lækker vegetarisk pastaret fyldt med herlige råvarer som mascarpone, grillede peberfrugter og aubergine, krydderurter, hvidløg og citron – bare én mundfuld bringer dig direkte til Italien. Det en enkel og utrolig smagfuld pastaret, og en af de bedste vegetariske pastaretter jeg til dato har smagt. I mine unge år var jeg vegetar i en periode på lidt over 1 år, det samme gjaldt for samtlige af mine veninder, hvoraf flere af dem ikke er vokset fra det – jeg har altid begået mig fint i det vegetariske køkken og jeg forsøger at få endnu flere vegetariske middage på madplanen. Denne pastaret har fået sin form, på en af de aftener hvor det er kommet bag på mig, at vi også skulle have aftensmad denne aften – en klassisk “tøm køleskabet fest” – Ja, det sker også for mig indimellem, selvom jeg er lidt af en madfreak. Når sulten melder sig, er det om at være kreativ – citat : Madfilosofie.

Super lækker vegetarisk pastaret

Vegetarisk pastaret bl.a. med mascarpone, grillede peberfrugter, aubergine, krydderurter og citron

På billederne kan du se mængde og ingredienser. Der er hele og halve peberfrugter og jeg har blot brugt det vi havde, du kan selv tømme dit køleskab og bruge de grøntsager du bedst kan lide, men jeg vil forsikre dig om, at blandingen her er rigtig lækker. Det er råvarer der smager af Italien, og jeg glæder mig allerede helt enormt meget til vores kommende sommerferie i Italien – dagene tælles. Find mere inspiration til gode italienske pastaretter der også gør sig godt som vegetariske lige her og i nedenstående link

Nem og lækker pastaret

Ingredienser
  • Peberfrugter
  • Hvidløg
  • Rødløg
  • Cherrytomater
  • Aubergine (halvdelen)
  • 1 citron
  • Friske chili
  • Olivenolie
  • Mascarpone (3 spsk)
  • Revet grana padano eller parmesan
  • Frisk basilikum
  • Persille
  • Pasta penne eller anden pasta

Super lækker vegetarisk pastaret

Fremgangen fremgår af billederne. De ovnbagte tomater kommes i et ildfast fad, vendes i olivenolie, lidt citronsaft samt lidt friske urter, hvidløg og salt. De bages i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader og vendes et par gange i løbet af bagetiden. Tomaterne bliver super lækre og koncentrerede i smagen. De grillede peberfrugter og aubergine pensles i olivenolie og grilles i ovnen (eller på din grill) til  grøntsagerne er godt sorte på alle flader. De grillede grøntsager lægges til afkøling – kom med fordel dine peberfrugter i en frysepose, så er de super nemme at flå, når de er afkølet. Flå skindet af aubergine og peberfrugter og skær dem i tynde strimler. Når alle grøntsager og krydderier er svitset og mixet godt sammen, tilsættes 3 -4 spsk. mascarpone og der røres forsigtigt rundt. Tilsæt citronsaft og lidt revet grana/parmesan og smag til med salt og peber. Hæld den færdige al dente pasta i panden og vend til alle ingredienser er rørt sammen. Pynt med persille og parmesan.

Super lækker vegetarisk pastaret Super lækker vegetarisk pastaret Super lækker vegetarisk pastaret Super lækker vegetarisk pastaret Super lækker vegetarisk pastaret

Super lækker vegetarisk pastaret – velbekomme!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.