Blog posts

Saltristede græskarkerner

Saltristede græskarkerner

Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken

Saltristede græskarkerner

 Lækker som snack eller toppings på suppe & morgenmad

Brug hele dit græskar og undgå madspild

Du skal ikke snydes for opskriften på mine sprøde salte græskarkerner. Jeg introducerede dem kort i min opskrift på græskarsuppe

Jeg bruger dem f.eks. på skyr, sammen med bær, havtornsirup og mandler – Eller på suppe, i snackskåle samt i børnenes madpakker. Du skal bruge lidt tålmodighed, da processen kan virke lidt langsommelig. Tilgengæld bliver de super lækre og så er de sunde. Sidst men ikke mindst, får du glæde af hele dit græskar, hvilket jeg er stor fortaler af. Jeg hader madspild og jeg forsøger altid at få brugt det hele fra mine råvarer – Det giver indimellem nogle spøjse sammensætninger, men det er samtidig med til at stimulere og udvikle mine madkundskaber. De salte kerner kan krydres og varieres som du lyster, min favorit er dog den klassiske salte version. Der findes mange opskrifter på ristede græskarkerner, i nedenstående får du min opskrift, som jeg har fundet frem til ved et par forsøg, først med kerner der ikke var salte nok, eller knap så sprøde. De ristede græskarkerner skal gi dig et smagsindtryk af nødder og det frugtige søde fra græskarkødet.

Skær toppen af dit græskar og ta´ indmaden ud – Pluk kernerne fra græskaret og vask dem fri af kødet. Jeg bruger en si til at vaske kernerne, det synes jeg er nemmest. Når kernerne er vasket og renset fra af græskarkødet, læg dem da til tørre på et rent viskestykke. De må godt være lidt klistrede fra græskarsaften, det gør det nemlig lettere for saltet at klæbe sig fast til kernerne. Lad dem tørre til næste dag og giv dem ca. 10 min på lav varme på en pande under omrøring. Her saltes de med det samme, mens de tørrer yderligere. Jeg drysser med saltbøssen et par gange mens jeg vender kernerne med paletten. Når saltet har sat sig og kernerne er helt tørre, ristes kernerne i ovnen ved ca. 130 grader i ca. 45 min. Du skal teste om de er sprøde nok ved at smage løbende. De skal være sprøde og knasende og gyldne, før de er færdige.

Drys dem på din græskarsuppe som du har lavet af kødet fra dit “Halloween-græskar”. Jeg købte et stort græskar til 20 kr. For de penge har vi fået en uhyggelig lygtemand ved døren, en fantastisk lækker suppe og skønne salte snacks.

Rigtig god fornøjelse!

IMG_4832 IMG_4833 FullSizeRender7 FullSizeRender2

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

1 Comment

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *