Blog posts

Minestronesuppe

Minestronesuppe

Hverdagsmad, SU venlige retter, Suppe, Velkommen i mit køkken

Minestronesuppe

I min barndom igennem 80 erne og 90 erne, spiste vi rigtig meget Minestronesuppe! Det er en af de retter der fremkalder utrolig mange minder. Det var typisk en suppe vi fik i efterår og vinter sæsonen, til “skrup- af” mad ved fester og når vi var syge. Jeg har et væld af erindringer, om aftener og begivenheder hvor vi fik minestronesuppe – det var min fars hofret, og det var ikke uden grund – han var nemlig eminent til de italienske retter, særligt Minestronesuppen.

Jeg var altid med i køkkenet, når der skulle laves minestronesuppe – det elskede jeg, der var så mange arbejdsgange, hvilket var lige noget for mig. Jeg skulle rense, skrælle, snitte, hakke og skære og dagen var nøje planlagt. Vi startede tidligt på grønttorvet i Aalborg, hvor vi handlede de friske grøntsager, her fik jeg typisk en lang smøre om hvilke grøntsager, der egnede sig bedst og en masse forklaringer om uundværlige smagsgivere. Min far lavede suppen som en simreret, og hele dagen gik med at lave suppe, snakke om råvarer, bearbejdning, tilberedning og tilsmagning. Det var et projekt med masser af grundlæggende læring – jeg elskede disse dage i køkkenet med både min far og mor.

Min egen version

Igennem årene har jeg selv eksperimenteret med den italienske suppe, og jeg er godt tilfreds med mit eget bud på den lækre minestrone. Du kan roligt gi dig i kast med suppen – alle grøntsager kan bruges, så tøm endelig grøntsagsskuffen. Jeg har selv efter et utal af eksperimenter med bl.a. spinat, fennikel, squash og bønner, holdt mig nogenlunde fast til nedenstående ingrediensliste, det er blot hvad jeg foretrækker – det handler om konsistens og smag.

Herhjemme er vi som mange andre også ramt af efteråret. Den står på ømme halse, snot og feber. Jeg er værst ramt og jeg har siden i mandags ligget i sengen. Løsningsorienteret som jeg er, fik jeg i aftes en insisterende “craving” for Minestronesuppe, så jeg valgte at gi mig i kast med dette i dag – derfor denne lange beretning om emnet. De andre dage har vi nydt godt af mine hjemmelavede færdigretter fra fryseren, læs mere her. Det har været en stor hjælp, særligt når man er syg. 

Find mine andre supper i opskriftindekset lige her  Minestronesuppe Minestronesuppe Minestronesuppe

Minestronesuppe

Minestronesuppe

Fyldig og kraftig, sund og lækker italiensk suppe.
Ret Hovedret
Køkken Hovedret, Italian
Keyword Italiensk, Minestrone, Sundt, Suppe
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
2 30 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 4 store gulerødder
  • 2 store porrer
  • 4 forskellige løg 2 gule, et rødløg og et bundt forårsløg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 frisk chili niveau 4
  • ½ hvidkål
  • 2 store peberfrugt gul og orange
  • 3 stængler bladselleri
  • ½ lille blegselleri
  • 400 g bacon skåret i tern
  • 225 g kikærter
  • 5 dåser flåede tomat
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 3 dl. hvidvin halvtør
  • 3 håndfulde friske krydderurter Basilikum, persille, oregano og timian
  • 1 hel citron saften derfra
  • 3-4 L vand
  • 2-3 dl. suppenudler små pasta suppehorn
  • 1 dl. revet parmasanost Grana padano ost er fint
  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Rens, hak og snit alle grøntsagerne.
  • Skær bacon i små strimler og svits den hårdt i lidt olivenolie. Fisk den sprøde bacon op og stil til side til senere.
  • Løg, chili og hvidløg svitses i rigeligt olivenolie og hvidvinen hældes ved.
  • Det hele vendes et par gange med en grydeske mens vinen dampes af. Tilsæt porrer under omrøring.
  • Tilsæt nu tomater, vand, friske krydderurter, bacon og citronsaft.
  • Det hele må gerne småsimre i en times tid, hvorefter de grove grøntsager snittes i mundrette stykker og tilsættes løbende – der skal stadig være bid i grøntsagerne når suppen serveres, så vær opmærksom på at suppen ikke koger
  • Suppenudlerne tilsættes til sidst imens suppen gennemvarmes. Smag til med salt & peber, citron og tomatpure og tilsæt evt.1 fed presset hvidløg. Du kan også med fordel sikre den perfekte balance af surt og sødt ved at bruge hvidvinseddike. Smag dig frem.
  • Jeg har været flittig med at tage billeder og derfor vil jeg lade billederne beskrive den yderligere fremgangsmetode
  • Portionen giver ca. 15 L Minestronesuppe.
  • Server med sprødbagt baguettes
  • Pynt med revet parmesanost, friske krydderurter og salt og peber.

Noter

Fryseegnet

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

  1. jok
    30. november 2015 at 6:00 PM
    Reply

    lækker minestrone der Fie..

  2. Gitte
    4. december 2015 at 8:14 PM
    Reply

    Den ser lækker ud, må prøve at lave den??

    • Annesofie
      5. december 2015 at 12:52 AM

      Ja det skal du endelig Gitte, den er virkelig god!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.