Blog posts

Minestronesuppe

Minestronesuppe

I min barndom – Igennem 80 erne og 90 erne, spiste vi rigtig meget Minestronesuppe! Det er en af de retter der fremkalder utrolig mange minder. Det var typisk en suppe vi fik i efterår og vinter sæsonen, til “skrup- af” mad ved fester og når vi var syge. Jeg har et væld af erindringer af aftener og situationer og begivenheder hvor vi fik Minestronesuppe – Det var min fars hofret og det var ikke uden grund, han var eminent til de italienske retter og særligt Minestronesuppen mestrede han fuldkommen (Hvilket han stadig gør, næsten lige så godt som jeg ) Jeg var altid med ham i køkkenet når der skulle laves Minestronesuppe – Det elskede jeg, der var så mange arbejdsgange og det var lige noget for mig. Jeg skulle rense, skrælle, snitte, hakke og skære og dagen var nøje planlagt. Vi startede tidligt på grønttorvet i Aalborg, hvor vi handlede de friske grøntsager, her fik jeg typisk en lang smøre om hvilke grøntsager der var bedst egnede og hvilke der var uundværlige smagsgivere. Min far lavede suppen som en simreret og derfor gik hele dagen med at lave suppe og snakke om råvarer, bearbejdning, tilberedning og tilsmagning. Det var et projekt med masser af gedigen grundlæggende læring og jeg elskede disse dage i køkkenet med både min far og mor.

Igennem årene har jeg selv eksperimenteret med den italienske suppe og jeg er godt tilfreds med mit eget bud på den lækre minestrone. Du kan roligt gi dig i kast med suppen – Alle grøntsager kan bruges og det er kun fantasi og smag der sætter grænsen. Jeg har selv efter et utal af eksperimenter med (for nu at nævne nogle få) bl.a. spinat, fennikel, squash og bønner, holdt mig nogenlunde fast til nedenstående ingrediensliste, det er blot hvad jeg foretrækker – Det handler om konsistens og smag.

Herhjemme er vi som mange andre også ramt af efteråret. Den står på ømme halse, snot og feber. Jeg er værst ramt og jeg har siden i mandags ligget i sengen. Løsningsorienteret som jeg er, fik jeg i aftes en insisterende “craving” for Minestronesuppe, så jeg valgte at gi mig i kast med dette i dag – Derfor denne lange beretning om emnet. De andre dage har vi nydt godt af mine hjemmelavede færdigretter fra fryseren, læs mere her. Det har været en stor hjælp nu hvor jeg er sengeliggende.

Min kære mand handlede for mig i aftes og jeg kunne derfor gå i gang i dag – I et tempo der passede mig. På blot to timer, fik jeg produceret 2 store grydefuld Minestronesuppe – Svarende til ca. 15 Liter.

MADfilosoFie - May the force be with you!
Min minestronesuppe
Print Recipe
Fyldig og kraftig - Sund og lækker.
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 30 minutter
Tilberedningstid
2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 30 minutter
Tilberedningstid
2 timer
Min minestronesuppe
Print Recipe
Fyldig og kraftig - Sund og lækker.
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 30 minutter
Tilberedningstid
2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 30 minutter
Tilberedningstid
2 timer
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Rens og hak/snit grøntsagerne.
  2. Bacon svitses hårdt og tages op når de er sprøde.
  3. Løg, chili og hvidløg svitses i rigeligt olivenolie og hvidvinen hældes ved.
  4. Det hele vendes og vinen dampes af. Porrer tilsættes og der røres.
  5. Tilsæt nu tomater og vand, friske krydderurter, citronsaft.
  6. Det hele må gerne småsimre i en times tid, hvorefter de grove grøntsager snittes i mundrette stykker og tilsættes løbende – Der skal stadig være bid i grøntsagerne når suppen serveres, så vær opmærksom på at suppen ikke koger
  7. Suppenudlerne tilsættes til sidst imens suppen gennemvarmes. Smag til med salt & peber, citron og tomatpure og tilsæt evt.1 fed presset hvidløg. Du kan også med fordel sikre den perfekte balance af surt og sødt ved at bruge hvidvinseddike. Smag dig frem.
  8. Jeg har været flittig med at tage billeder og derfor vil jeg lade billederne beskrive den yderligere fremgangsmetode
  9. Portionen giver ca. 15 L Minestronesuppe.
  10. Det er fryseegnet.
  11. Server med sprødbagt baguettes
  12. Pynt med revet parmesanost, friske krydderurter og salt og peber.
Del denne opskrift

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

3 Comments

  1. jok
    november 30, 2015 at 6:00 pm
    Reply

    lækker minestrone der Fie..

  2. Gitte
    december 4, 2015 at 8:14 pm
    Reply

    Den ser lækker ud, må prøve at lave den👍😄

    • Annesofie
      december 5, 2015 at 12:52 am

      Ja det skal du endelig Gitte, den er virkelig god!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *