Blog posts

Projekt bagværk

Projekt bagværk

Velkommen i mit køkken

Projekt bagværk

Jeg har givet mig selv en opgave, jeg kalder den projekt bagværk. Den handler om, at jeg skal få brugt alle de produkter til bagværk, der står og fylder i mit skab. Jeg er sådan en, der ikke kan gå forbi et godt tilbud på forskelligt mel, uden der ryger et par pakker i kurven. Jeg er samtidigt sådan en, der i perioder bager meget, og så er der perioder, hvor jeg helt glemmer alt om at bage. Jeg har endda den bedste bageven, jeg kan tænke mig – Min Major Kenwood køkkenmaskine. Jeg er ikke meget for at bage, når det bliver for besværligt og klistret. Jeg er heller ikke god til det med at følge en bageopskrift, det keder mig – Så jeg improviserer oftest eller laver om på nogle ingredienser i en opskrift, jeg har set. Til aften har jeg lavet to slags dej, de står nu og hæver. De to skåle bliver til lækre boller og et grydebrød. Bolledejen vil få en hævetid på 7-8 timer, og grydebrødet får lov at stå helt til lørdag morgen – En hævetid på over 30 timer. Så lang tid behøver det slet ikke at stå, men nu hvor jeg har lavet det til aften, passer det fint. Det bedste er, at jeg ikke skal ælte eller gøre andet ved min dej, der sviner i køkkenet. Min maskine har klaret arbejdet og grydebrødet skal iøvrigt hverken røres eller æltes. Jeg skal nok vende tilbage med opskrifter, hvis mine bagværk bliver som forventet. Jeg har købt 1 pakke økologisk gær, det er det bedste at bruge, læs hvorfor lige her.

Mit projekt bagværk går altså ud på, at jeg skal få brugt alle de forskellige produkter, du ser på billedet samt flere, der ikke blev plads til. Samtidig vil jeg se hvor meget bagværk, jeg kan få ud af min ene pakke gær. Ved langtidshævning kræver dejen nemlig ikke ret meget gær, og så gør det ikke så meget med de 4- 5 kroner ekstra, der er på den økologiske version af gæret 😉

Følg med på bloggen hvis du vil se hvordan jeg klarer projekt bagværk

Projekt bagværk Projekt bagværk dej

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

2 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *