Blog posts

Populær pizza

Populær pizza

Velkommen i mit køkken

Populær pizza

I aftes lavede jeg pizza. Populær pizza, var det yngstemanden navngav den tidligere i dag, da han bestilte pizza til aften. Wilhelm har været syg i en uge, høj feber, ondt i halsen, hoste og ondt i maven. Lægen kunne fortælle at han var ramt af den hårde influenza der hærger pt. Jeg krydser fingre for, at resten af familien går fri, og at han er på toppen igen meget snart. Populær pizza var hvad drengen skulle få…

Pizzadejen lavede jeg i eftermiddags, den fik lov at stå og hæve i 3 timer. Det er en pizzadej, lavet ud fra denne grundopskrift lige her ↓ Jeg brugte dog italiensk fuldkornsmel og ikke durum. Den blev god og mættende, men jeg indrømmer gerne at den lidt usunde udgave i nedenstående ER den bedste pizzadej.

Mamma madfilosofie

Populær pizza

Pizzadej

  • 6 dl. koldt vand
  • 15 gram gær
  • 20 gram salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 300 gram italiensk fuldkornshvedemel
  • 550 gram hvedemel

Røres på køkkenmaskine på middel tempo i ca. 10 min. Lad det hæve i 2-3 timer. Dejen giver 3 store pizza, nok til 2 aftener herhjemme. Jeg serverede en lækker sprød salat til.

populær pizza populær pizza

Fyld

  • God italiensk skinke, se billede
  • Parmaskinke
  • Ovnbagte cherrytomater
  • 3 stængler forårsløg
  • Peberfrugt
  • Chorizopølse skåret i skiver
  • Revet mozzarella
  • Frisk mozzarella
  • Tomatsauce
  • Friske krydderurter

populær pizza

Ovnbagte cherrytomater

  • Halver 10 mellemstore cherrytomater og placer dem i et ovnfast fad
  • Hæld olivenolie, hvidvinseddike, lidt rørsukker over tomaterne og rør rundt
  • Bland fintsnittede hvidløg og friskhakket basilikum ved tomaterne og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.

populær pizza

Tomatsauce

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 2 citronsaft
  • 2 fed pressede hvidløg
  • Oregano
  • Basilikum
  • Salt og peber

Det hele røres sammen i en skål

populær pizza 9 populær pizza 4 populær pizza

Fordel tomatsauce og fyld som du ønsker det på dine pizza, jeg lavede 3 forskellige pizza. Jeg brugte både frisk og revet mozzarrelaost på alle mine pizza.

  • Skinke, peberfrugter, rosmarin, ovnbagte tomater.
  • Chorizopølse, ovnbagte tomater, friske forårsløg, rosmarin og basilikum – Ruccola, frisk parmaskine og parmesanost, på den færdigbagte pizza.
  •  Skinke, peberfrugt og rosmarin

populær pizza 8 populær pizza 7 IMG_8076 populær pizza Populær pizza Populær pizza 12 populær pizza
Pizzaerne bages hver for sig, på 220 graders varmluft, meget gerne på en pizzasten. Server en skål blandet salat med olie/eddike dressing.

Go´appetit!

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

1 Comment

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *