Blog posts

Mamma madfilosofie

Mamma madfilosofie

Velkommen i mit køkken

Mamma madfilosofie

– Hjemmelavet pasta

Jeg har tilbragt hele dagen i køkkenet – Temaet var italiensk, det er det tit, da vi elsker det. Jeg har virkelig nydt min italienske dag og jeg har fået leget med mit nye udstyr. Jeg fik endelig gang i min fine pastamaskine. Jeg fik en flot pastamaskine fra Jamie Oliver lige som vi kom hjem fra vores tur til Rom i påskeferien. Jeg har først haft overskud til at gi mig i kast med den nu.

Jeg fik lavet en pastadej med hvidløg, læsøsalt, rosemarin og trøffel (trøffelolie)
Jeg lavede en portion båndpasta (det elsker ungerne) og så har jeg lavet fyldte pasta (samme dej) med Scarmoza ost, parmesan og frisk basilikum. Lækkert som forret med mild ostesauce med lidt forårsløg og grønne asparges samt revet parmesan 🙂 Det var tosset godt!!!

Jeg fik også lavet en stor portion pizza dej, til vores calzone som vi fik til hovedret i aften. Resten af dejen kom i fryseren, så det blir nemt en anden aften.

Det var iøvrigt den bedste pizzadej jeg har lavet længe, helt perfekt elastisk og med lækker smag! Disse mål vil jeg gemme til næste gang og forsøge at lave den helt ens, det er vigtigt med en pizzadej hvis man vil ha succes hver gang 🙂

Pizzadej:
5 dl vand
15 g gær
350g durum
550g hvedemel
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
(Røres i min køkkenmaskine i ca. 10 min)
Hviletid ca. 1-2 timer.

Fyld til calzone:

300 g cherrytomater halveres og kommes i et fad med 2 fed hvidløg (snittes groft)
En håndfuld oliven (hakkes groft)
Salt og peber og olivenolie hældes ved og det hele røres rundt.
Det hele bages i ovnen på 200g i ca. 20 min.

Jeg grillede også en hel rød peberfrugt i ovnen og blandende halvdelen med tomatfyldet.

Mortabello skinke
Scarmoza ost
Frisk mozzarella
Frisk basilikum og frisk rosemarin

Lidt billeder fra min dag i køkkenet, beklager de dårlige billeder (iPhone)
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

 

 

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *