Blog posts

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Velkommen i mit køkken

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri er perfekt i dette stormfulde, våde og triste vejr. Vi er ikke engang halvvejs igennem august, og vi har allerede fornøjelsen af et rigtigt efterårsvejr! Det bliver ikke meget mere oplagt suppevejr. Denne kartoffelsuppe har jeg haft stor succes med igennem mange år, og jeg har lige opdaget, at den ikke engang ligger her på bloggen.

Se også mine andre suppeopskrifter :

Hjemmelavet oksekødssuppe, lynhurtig nudelsuppe og hot thaisuppe. Find endnu flere af mine opskrifter på suppe ved at bruge søgefeltet.

Indimellem varierer jeg suppen lidt med grøntsagerne og topping. Porrer og lidt smørristede svampe er også lækkert i suppen. Har jeg ikke hvidvin, bruger jeg sherryvinseddike og lidt citronsaft. Krydderurterne kan også variere efter hvad jeg lige har i krukkerne – dog vil jeg sige, at frisk timian er et must til denne ret.

Koffelsuppe med blomkål og selleri
Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri
Dette skal du bruge

  • 1 kg kartofler, bagekartofler anbefales
  • Et lille sellerihoved
  • 1 blomkål
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 dl. hvidvin eller 1 spsk. sherryvinseddike
  • Krydderurter, løvstikke, timian og laurbærblade
  • Sødmælk eller en sjat fløde
  • Bacon
  • Purløg
  • Salt og peber

Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Skær dine grøntsager i grove stykker og svits dem kort i olivenolie. Tilsæt hvidvin/sherryvinseddike og lad det koge lidt ind, mens du vender grøntsagerne let rundt i gryden. Hæld kogt vand på det skal dække. Kom urterne ved og lad det koge i ca. 25 minutter eller til alle grøntsager er møre.Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri
Sigt de kogte grøntsager, hæld dem over i en skål der tåler stavblender – gem kogevandet i gryden. Fjern laurbærblade og løvstikke og blend grøntsagerne til en tyk homogen masse. Hæld nu de blendede grøntsager tilbage i gryden til kogevandet. Varm det op og rør til det hele forener sig. Tilsæt sødmælk eller fløde. Normalt bruger jeg en sjat fløde, men denne gang blev det sødmælk, da det var hvad jeg havde. Juster konsistensen med mælk eller vand. Lad det hele koge let op og smag til med salt, peber og frisk timian og lidt citronsaft.Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleriLækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri

Som topping til suppen er det lækkert med sprødstegt bacon, masser af purløg og smørstegte croutoner, eksempelvis fra et lækkert græskar eller valnødderugbrød. Ønsker du en komplet vegetarisk suppe, er det også super lækkert med smørstegte svampe og ristede nødder/kerner.Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleri
Lækker kartoffelsuppe med blomkål og selleriHerhjemme spiser vi rigtig tit suppe. Det er sundt, lækkert og billigt, da det ofte er et produkt fra noget andet. Det er perfekt til at undgå madspild og så er det bare rigtig skønt med noget varmt når det rusker udenfor.

Rigtig go´appetit!

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

2 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *