Blog posts

Kakaopandekager med kirsebærskum

Kakaopandekager med kirsebærskum

Bagværk, Desserter, Velkommen i mit køkken

Kakaopandekager med kirsebærskum

Opskriften på kakaopandekager blev til ved et tilfælde, da vi var udgået for mælk – hvad gør man så, når det søde mindste-barn med hvalpeøjne foreslår pandekager til morgenmad? Det kunne jeg ikke modstå, så jeg forsøgte mig med kakaopandekager lavet på den klassiske fra Matilde! 😀 

Kakaopandekagerne er lavet på slum og med skepsis – jeg var mest bekymret for dejens smidighed, men de blev heldigvis sindsygt gode! Som vanligt tog jeg billeder undervejs, men måleforholdene fik jeg desværre ikke noteret – ta´derfor forbehold for nedenstående måleforhold, juster og sjus dig frem.

Kakaopandekager med kirsebærskum 

Dette skal du bruge
  • ca. 3 dl. Matilde kakao
  • 2 spsk. græsk youghurt
  • 50 gram smeltet smør
  • En slat piskefløde
  • 2 tsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver eller en stang
  • 3 æg
  • ca. 1 dl. hvedemel
  • Lidt salt

Kakaopandekager med kirsebærskum

Sådan gør du

Kom siet mel, sukker, vaniljesukker og salt i en skål, rør det lidt sammen. Tilsæt kakaomælk og smeltet smør, rør til du får en ensartet masse uden klumper. Tilsæt da æg, græsk youghurt og fløde – pisk det sammen med et piskeris. Du kan godt undlade piskefløde, hvis du ønsker en mere fedtfattig pandekage, men vær opmærksom på, at pandekagen kan blive porøs og være svær at vende uden at hulle/revne. Steg pandekagerne som du plejer. Pynt med ribssirup (eller anden sirup), siet flormelis og mynteblade. Server med kirsebærskum og det tilbehør du bedst kan lide. Det er lækkert med frugt og friske bær, syltetøj, flormelis, hakkede ristede mandler eller chokoladesauce.    Kakaopandekager med kirsebærskum Kakaopandekager med kirsebærskum Kakaopandekager med kirsebærskum

Kirsebærskum

  • Flødeskum, 1 dl pisket fløde
  • Cremefraiche, 2 spsk. tilsættes
  • Vaniljesukker, 1 tsk.
  • Kirsebærmarmelade, 3 tsk. piskes let i skummet 

Denne skum er virkelig lækker! Du kan tilsætte den marmelade du ønsker, jeg er bare vild med den dybe og let syrlige smag, der er i kirsebærmarmeladen – den passer godt til de søde kakaopandekager. 

Har du prøvet disse indbagte nutella pandekager ?

Kakaopandekager med kirsebærskumKakaopandekager med kirsebærskumKakaopandekager med kirsebærskum

Kakaopandekager med kirsebærskumKakaopandekager med kirsebærskum

Kakaopandekager med kirsebærskum

Kakaopandekager med kirsebærskum er velegnet som dessert, til brunch, eller ved morgenbordet som en ekstra forkælelse i weekenden.

Prøv også disse nemme madpandekager↓

Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.