Blog posts

Hjemmelavet oksekødssuppe

Hjemmelavet oksekødssuppe

Velkommen i mit køkken

Hjemmelavet oksekødssuppe

Jeg har brugt to dage på at lave denne hjemmelavede oksekødssuppe, det kan dog sagtens klares på en dag, men da jeg slog to fluer med et smæk ved at lave to retter på en gang, passede det fint, at suppen blev kogt over flere dage. Det gør jo blot fonden ekstra kraftig og det elsker jeg. På madplanen var der egentlig noget helt andet, men jeg fik pludselig en vild craving for spidsbryst med peberrodssauce forleden aften, og kunne ikke slippe tanken om det, før jeg fik lavet det! Samtidig har min store dreng i ugevis plaget om en omgang hjemmelavet gammeldags suppe med kød og melboller. Det er yderst sjældent jeg laver den slags suppe, da min mand ikke er vild med den gammeldagssuppe med kød og melboller, så vi får altid en masse andre supper.

Til den hjemmelavede oksekødssuppe har jeg brugt et godt stykke oksebryst (med ben) og et stykke spidsbryst af ungkvæg der sammen med urter og grøntsager er blevet kogt i min suppegryde. Igår aftes fik vi spidsbryst med peberodssauce og til aften stod menuen på hjemmelavet oksekødssuppe med hjemmelavede kødboller og melboller. Det blev til en stor portion suppe og der var nok til fryseren og til en omgang aftenmad igen imorgen. Det er blevet til 4 gange aftensmad samt 2 portioner til madpakke, alene af den ene grydefuld. Mit samlede råvarekøb lød på ca. 225 kr. Det er rundt regnet 56 kr pr. aften til 4 personer, altså 14 kr pr. person. Det er virkelig billigt mad og kvaliteten er i top –  Det er fantastisk lækkert, særligt i denne kolde tid. Derfor vil jeg naturligvis dele opskriften med dig.

Hjemmelavet oksekødssuppe

Suppegryden

  • Oksebryst med ben
  • oksespidsbryst eller spidsbryst fra ungkvæg
  • 2 gulerødder ( og gerne persillerødder )
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • Et stykke knoldselleri
  • Laurbærblade
  • Persille
  • Timian
  • Kørvel
  •  Salt og peber

Kødboller

  • 500 gram kalv/flæsk
  • 1 æg
  • 1 revet løg
  • Mel til farsen har en fast konsistens
  • Masser af kværnet sort peber og salt

Melboller

Fra Mou!

Farsen røres som en almindelig kødfars til f.eks. boller i karry. Kødbollerne formes og lægges i småkogende vand, tilsat salt. Jeg brugte en teske, men bollerne blev alligevel så store at de blev delt i 2 eller 3 dele under middagen. Når de små kødboller har fået et lille opkog og flyder op, er de færdige.

  • Svits oksebryst og spidsbryst på alle sider og dæk kødet med vand.
  • Tilsæt alle grøntsager, urter og krydderier og lad det småkoge
  •  Skum af efter behov
  • Spidsbrystet skal kun koge i ca. 1,5 time. Ta´det op og lav den ret du ønsker hertil. ( Jeg anbefaler nedenstående)
  • Suppen koges ind til ønskede kraft, smag til ca. en gang i timen.
  • Når suppen har nået den ønskede kraft og fonden er fyldt med smukke perler, kan du pille kødet af oksebrystet, hvis du ønsker dette. Kasser grøntsager og urter.
  • Si suppen, så den bliver ensartet. Tilsæt små tern af 3 gulerødder, 1 stykke knoldselleri og 1 porre. Lad det småsimre lidt.
  • Tilsæt de hjemmelavede kødboller samt melboller, pas på du ikke koger suppen når melbollerne er tilsat.
  • Smag til med salt og peber og urter og server.

Go´appetit!

suppe1 suppe4 suppe5 suppe6 Hjemmelavet oksekødssuppe Hjemmelavet oksekødssuppe

Hjemmelavet oksekødssuppe

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

3 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *