Blog posts

Fredagsbøf med sauce bourguignonne

Fredagsbøf med sauce bourguignonne

Velkommen i mit køkken, Vin

Fredagsbøf med sauce bourguignonne

Sauce bourguignonne er en af de saucer vi elsker at slubre i os i selskabet med en god bøf. Herhjemme er vi nemlig tilhængere af en stor saftig rød bøf, og det hænder tit at det er hvad der lander på menuen om fredagen – heraf navnet, Fredagsbøf. Det er nemt, hurtigt og så er det en rigtig god måde at starte den påbegyndte weekend. I aftes lavede jeg Fredagsbøf med sauce bourguignonne med svampemix, små fine kartofler og aspargesbroccoli – samt en lækker cremet pure af blomskål og selleri. Det var en lækker fredagsmiddag. Retten havde en god sammensætning af råvarer og hele middagen var klar på bare 45 minutter, (hvoraf jeg var aktiv i køkkenet i ca. 20 minutter) Her er det saucen der tager tid, men når den først er sat over, passer den sig selv. Det er en fredagsmiddag der er nem at overskue og en sikker succes herhjemme. Jeg vil derfor gerne dele mit bud på en god fredagsbøf med den lækre sauce bourguignonne med dig.

Fredagsbøf med sauce bourguignonne med svampemix:

Du skal bruge det du ser på billedet herunder

Fredagsbøf med sauce bourguignonne

Det skal du bruge til din sauce
  • 50 g hakkede brune champignoner
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt olivenolie
  • 4 dl rødvin – en god Pinot Noir er perfekt, den behøver absolut ikke at være fra Bourgogne
  • 2 dl kalve fond eller en god bouillon
  • 1-2 timiankviste
  • 1 gren frisk rosmarin
  • Et par stilke bredbladet persille
  • Et par laurbærblade
  • En klat koldt smør
  • ½ dl. fløde
  • Lidt citronsaft
  • salt og kværnet peber
  • 100 g svampemix i tynde skiver eller kvarter, se billede

Fredagsbøf med sauce bourgignonne med svampemix Fredagsbøf med sauce bourguignonne

Sådan laver du saucen

Hakkede champignon, løg og hvidløg, svitses i olivenolie. Hæld vin og fond/bouillon over sammen med krydderurterne. Lad det hele småkoge uden låg i ca. 30 minutter. Si det og kasser alt undtaget væsken. Reducer ved at koge op igen og tilsæt fløde, lidt citronsaft og smag til med salt og peber – Inden svampemixen ristes på en tør pande er det en god ide at piske det kolde smør i saucen, hvorefter de ristede svampe kommes i. Servér med et par drys fra friske urter – timian, rosmarin eller persille. Mangler saucen lidt konsistens, kan du drysse med en smule maizena saucejævner.

Fredagsbøf med sauce bourguignonne

Tilbehør

Små fine kartofler, pure og asparges-broccoli

Skyl de små kartofler og kog dem i saltet vand til de er møre. Skær selleri og blomkål i mindre stykker og kog det i saltet vand i en gryde i ca. 15 minutter. Læg en si i gryden og damp din asparges-broccoli ved at komme grydens låg ovenpå sien, mens selleri og blomkål koges. Hæld vandet fra og tilsæt en klat smør, en anelse citronsaft og et drys flagesalt – Blend det med din stavblender, til du opnår en purekonsistens.

Jeg har købt svampemix, skovsyre, bøffer og asparges-broccoli i Kvickly, Nørresundby, og mon ikke samme råvarer findes i andre COOP butikker rundt i landet ?

Bøfferne

Steg bøfferne i smør og olivenolie på en grillpande på højeste varme.

Server retten og pynt med friske krydderurter, jeg brugte rosmarin, persille og skovsyre, det gav lidt ekstra spark og dybde.

Fredagsbøf med sauce bourguignonne

Go´appetit!

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

5 Comments

  1. Katrine
    februar 13, 2016 at 6:29 pm
    Reply

    Uhm, det ser lækkert ud!! 🙂

    • Annesofie
      februar 14, 2016 at 11:06 am

      Tak, Katrine – Det var super lækkert 🙂

  2. Erling M
    juli 5, 2017 at 7:44 pm
    Reply

    Hvorfor bruge svampe fra Polen når der de fineste kantereller i de danske skove nu ?
    Har idag 5 juli plukket 1kg kantereller på 1 time.
    Men dit tilbehør til bøfferne skal prøves på fredag med selv pluk

    • Anne Sofie
      juli 30, 2017 at 6:24 pm

      Kære Erling, det lyder lækkert med 1 kg selvplukkede kantareller. Hvis jeg kunne, ville jeg altid vælge de friske fra skoven eller på Læsø, men nu er opskriften jo netop delt udenfor sæson. Det er jo heller ikke alle der har mulighed for eller overskud til at gå på svampejagt. Men lækkert er det og det er også noget vi i familien gør indimellem 🙂 God fornøjelse med menuen. De bedste hilsner 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *