Blog posts

Citronfromage – super lækker retro dessert

Citronfromage – super lækker retro dessert

Velkommen i mit køkken

Citronfromage – super lækker retro dessert

Citronfromage er en super lækker dessert – den minder mig om min mormor, der altid lavede en masse fromager. Den bedste fromage var citronfromagen. Herhjemme elsker vi citroner. Jeg har dem altid, vi bruger dem i madlavningen, i rengøringen, i drinks/vand og senest har jeg haft succes med at bruge dem i min opvaskemaskine. (Det renser maskinen og tallerkener, glas og bestik bliver skinnende rent)

I påsken lavede jeg en rigtig lækker luftig citronfromage med den helt perfekte syre-sødme balance. Opskriften får du lige her.

 Citronfromage – rigtig lækker retro dessert  Citronfromage - super lækker retro dessert

Dette skal du bruge

  • Saften fra 3 øko/usprøjtede citroner, samt skal fra 2 stk.
  • 3 hele æg
  • 4 blade husblas
  • 120 gram sukker
  • Evt. lidt mandler eller pistacienødder som pynt 
  • 0.4 Liter piskefløde 

Sådan gør du

  1. De 4 blade husblas udblødes i koldt vand, (ca. 10 minutter) imens æg og sukker piskes lyst. Den opblødte husblas kommes i et vandbad og smeltes med væsken, der hænger ved.
  2. Hæld citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør citronsaften med husblas i æggemassen og pisk til alt er ligeligt fordelt. 
  3. Pisk over halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i æggemassen. Den resterende fløde piskes inden servering. (pynt) 
  4. Kom fromagen i portionsglas eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.
  5. Før servering dekorerer du citronfromagen med flødeskum og nødder og citronstrimler. 

Citronfromage - super lækker retro dessert Citronfromage - super lækker retro dessert

Rigtig go´appetit!

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

2 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *