Blog posts

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Velkommen i mit køkken

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Til aften fik vi chili con carne med frisk tomatsalsa, det er en ret vi holder meget af og det er alt for længe siden vi fik den sidst. Chili con carne er en af de retter vi også ofte har i fryseren, klar til lige at blive varmet og krydret med lidt friske urter. Aftenens Chili con carne var dog ikke fra fryseren, den blev sat over i eftermiddags hvor den fik lov at simre indtil vi skulle spise. Når det kommer til chili con carne, er hemmeligheden bag, nøjagtig som de fleste andre retter – GODE råvarer. Det er ganske simpelt og meget ligetil.

Jeg har to-tre favorit variationer af chili con carne som jeg skifter lidt mellem. Der er virkelig mange opskrifter at finde på denne populære ret og der er mange måder at lave det på. Der kan være stor forskel på krydring og råvarer i de forskellige opskrifter. Mit bedste råd er at du bare prøver dig frem og tilsætter de ingredienser du bedst kan lide og så skal du nok finde frem til din foretrukne version. Chili con carne er en ret jeg igennem mange år har eksperimenteret meget med og for en håndfuld år tilbage, fandt jeg endelig frem til mine favoritvariationer. Jeg har som sagt nogle stykker jeg varierer imellem, det afhænger af om jeg bruger skært kød eller hakkket oksekød, om det er den tunge varme krydring eller den friske krydring – eller kombinationen af begge dele, som er tilfældet med aftenens udgave. Fælles for alle tre varianter er råvarer. De indeholder altid samme råvarer som bønner, gulerødder, peberfrugt, friske urter, kød, chili, citrusfrugter og tomat. Det er krydringen og tilberedelsen der adskiller sig lidt fra hinanden. Chili con carne skal smage af chili, varme kroppen og brænde helt rigtigt i munden – den skal ikke være overvældende og dominerer så meget at de øvrige ingredienser usynliggøres, men den skal være fremtrædende. Chili er sundt og godt for kroppen, den har mange gode egenskaber, læs om det her.

Aftenens omgang chili con carne med frisk tomatsalsa, vil jeg gerne dele med dig. Opskriften er kombinationen af den varme og den friske version og den er virkelig lækker og perfekt her i foråret. Har du aldrig lavet chili con carne kan du roligt følge opskriften slavisk og er du chili con carne konge, så håber jeg blot du kan bruge mit indlæg som inspiration.

Chili con carne med frisk tomatsalsa

 Dette skal du bruge til chili con carne
  • 700 gram hakket oksekød
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 stk. friske chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort gult løg
  • 4 stængler forårsløg
  • 1 spsk. tørret chili
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatpúre
  • ½ glas syltede rød peber
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse hvide bønner
  • 3 store gulerødder
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 3 blade ramsløg
  • 1 spsk. frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • Bredbladet persille
  • Salt og peber

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Fremgang
  • Klargør alle råvarer, skyl, hak og snit
  •  Svits hvidløg, løg, frisk og tørret chili i olivenolie
  •  Tilsæt oksekød og brun det hele
  •  Tilsæt flåede tomater og friske krydderurter og øvrige krydderier
  • Tilsæt de syltede peberfrugter og saften fra citron og lime
  • Lad det simre i 2 timer og tilsæt da gulerødder, skåret i mundrette stykker
  • Lad det simre i ca. 30 minutter og tilsæt da bønner og smag til
  • Lad det simre i ca. 10 minutter og tilsæt fintsnittede toppe fra forårsløg, mynte og koriander

Chili con carne1

 Chili con carne
 Dette skal du bruge til din friske tomatsalsa
  • 250 gram cherrytomater
  • 2 avokadoer
  • Friskbælgede ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stængler forårsløg
  • Saften fra 1 lime
  • Saften fra en ½ citron
  • Friske koriander
  • Friske mynteblade
  • Basilikumblade
  • Bredbladet persille
  • Salt og peber
Fremgang
  • Skær cherrytomater og avokado i små kvarte stykker
  • Snit forårsløg og hvidløg fint
  • Bælg 10 -15 ærter
  • Kom det hele i en skål
  • Pres saft fra citron og lime over ingredienserne
  • Tilsæt de hakkede krydderurter og krydr med salt og peber

Frisk tomatsalsa Chili con carne2 Chili con carne3 Chili con carne4

Server din chili con carne i dybe tallerkener og pynt med et par skiver lime, en klat cremefraiche, friske krydderurter og finthakkede forårsløg. Server den friske tomatsalsa i små skåle. Vi spiser salte lune nachos til vores chili con carne, det giver en lækker sprød kontrast til den bløde ret. Drik et koldt glas mexicansk øl til eller danskvand med lime og mynteblade.

Rigtig go´appetit!

Chili con carne med frisk tomatsalsa

Chili con carne med frisk tomatsalsaChili con carne med frisk tomatsalsa

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *