Blog posts

Asparges sæsonen er sat ind

Asparges sæsonen er sat ind

Velkommen i mit køkken

Asparges sæsonen er sat ind

Asparges sæsonen er sat ind, det har du nok allerede opdaget. Jeg vil i indlægget her komme med lidt inspiration til hvordan du kan bruge disse lækre asparges, for det er nu du skal trylle med de fantastiske grøntsager. Jeg elsker dem, både de grønne og hvide. Jeg bruger ofte asparges i mine retter, enten som tilbehør eller som hovedingrediens i forretter. Jeg er vild med asparges i salater, i frikassé, saucer og som dampet, stegt, grillet eller rå i salat. Herhjemme spiser vi flest grønne asparges og de hvide er som regel anvendt i forretter og i høns i asparges. Nye hvide asparges med en hjemmelavet hollandaise eller et pocheret æg, citronsauce eller dampet i hvidvin og overhældt med smør – uhh det er lækkert og blandt mine favoritter. Hvis du vil vide lidt mere om de skønne grønne og hvide delikatesser, så læs mere her

Asparges sæsonen er sat ind og her får du nogle af mine bud på hvordan du kan bruge de lækre asparges, og lave en lækker middag der smager af sommer.

 

Kartoffelsalat som tilbehør til grill

Asparges sæsonen er sat ind

  • Nye kogte kartofler i mundrette bidder
  • Grønne asparges skåret i mindre stykker, gives et kort opkog i saltet vand. (fra elkedel) Skylles i koldt vand
  • 2 stængler selleri
  • Fennikel skåret i små tern
  • 5 stængler forårsløg
  • 1 lille glas kapers
  • Frisk timian
  • Olivenolie
  • Eddike, eksempelvis granateddike eller æble
  • 1 spsk. sennep – gerne estragonsennep
  • Lidt frisk citronsaft
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • Det hele vendes og stilles på køl i ca. 20 minutter

Nudelsuppe med grønne asparges

Lynhurtig, nem og lækker nudelsuppe

Hvide og grønne asparges med pocheret æg – inspiration til forret

Nye gryder

Citronkylling med grønne asparges

Citronkylling med forårets grøntsager

Skærising med hvide asparges

Vil du prøve min opskrift på skærising ?

Kalvefrikassé med grønne asparges

Kalvefrikassé

Nem og lækker pastaret med grønne asparges

Nem og lækker pastaret

Oksefilet med grønne asparges

Lækker italiensk oksefilet

Mormor mad og grønne asparges

Mormormad – Farserede porrer

Risotto med grønne asparges

Risotto med grillstegt vagtelbryst

Jeg håber du kan bruge mine bud og få lidt ny inspiration til hvordan du kan anvende dine asparges. Asparges sæsonen er sat ind og det er bare om at komme i gang – de smager bedst nu.

Go´appetit!

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

1 Comment

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *